top of page

Частан опроштај капитена српске репрезентације

Седми дан такмичења на Светском првенству у боксу за мушкарце, у његовом 21. издању, чији је домаћин Београд по други пут у историји, за српски тим стартовао је часним опроштајем нашег капитена, супертешкаша Владана Бабића који је у борби за пласман у четвртфинале изгубио од Азербејџанца Махамеда Абдулајева 0:5. У жестокој борби, на крилима громогласне публике која је у великом броју дошла и подржала српског аса, Бабић је није успео да обезбеди пролаз међу осам најбољих на свету у категорији +92 килограма, али је пружио све од себе и на достојанствен, херојски начин затворио књигу својих такмичења у олимпијском боксу.

У недељу 31. октобра од 18:00 часова Србију ће у трећем мечу, ринг А, представљати Семиз Аличић против Летонца Едгарас Скурделис у катеогрији до 80 кг, док ће девети меч по реду у истом рингу боксовати наш Садам Магомедов против Џемала Бошњака (БИХ) у тешкој категорији (92 кг).

Почетак друге недеље такмичења у Арени доноси нам два меча српских репрезентативаца. У понедељак 1. новембра у првој сесији од 13 часова шести меч у рингу А боксоваће наш Вахид Абасов у категорији до 67 кг против Киргистанца Закшулука Талаибекова, док ће девети меч у другој сесији у рингу Б боксовати српски репрезентативац Владимир Мирончиков у категорији до 80 кг против Бугарина Кристијана Николова.


0 views0 comments
bottom of page