top of page

МЕМИЋУ ЗЛАТО У БЕЛОРУСИЈИ

Пријепољски Тајсон исковао злато Србији у Белорији. Реч је о младом репрезентативцу Србије, 19 – годишњи Алмиру Мемићу који из године у годину ниже медаље на међународним такмичењима за нашу земљу. Ново злато неустрашиви млади бокс ас Србије освојио је на међународном, меморијалном турниру Колчин који се осму годину за редом одржава у белоруском месту Орша. На победничко постоље у категорији до 75 кг Мемић је стао победама над два домаћа боксера, где је у полуфиналу савладао најбољег белоруског боксера у овој категорији и узрасту, на крају у финалу елиминисао велику наду руског бокса Владислава Старостенка.

Да су припреме за такмичарску 2022. које је одрадио на највишем врху Европе, чувеном Елбрусу, протекле сјајно доказао је већ на првом такмичењу у текућој сезони.

“Сјајан старт сезоне, онако како сам и желео, оно што сам и очекивао након огромног рада на Елбрусу где смо сви имали један једини задатак, а то је да дамо максмимум за мамксимум у 2022. Такмичарска година је кренула златом, срећан сам и пун самопоуздања. Турнир у Белорусији је припремни догађај пред предстојеће ЕУБЦ У22 Европско првенство у боксу које ће бити идржано у Поречу и где ми је сан и циљ освојити злато за Србију. Хвала Боксерском савезу Србије на обезбеђеним условима, припремама и јаким турнирима, сада преостаје да ово што сам приказао у Орши поновим, а даћу од себе да будем и још бољи у Поречу” – истакао је репрезентативац Србије Мемић који носи надимак пријепољски Тајсон.

Алмир Мемић је освајач златне медаље за Србију на међународном турниру у Софији марта 2021. у катеогији 75 килограма. Бронзу за Србију освојио је на Европском шампионату за омладинце новембра 2020. Златом се окитио и на омладинској “Златној рукавици” 2021. која је одржана у Раковици, храбро нас је и часно представљао и на Светском сениорском првенству у београдској Арени.

Колчин меморијални турнир у Белрусији одржава се у свих 13 званичних ИБА мушких тежинских категорија од минималне (48 кг) до супертешке (+92 кг). Боксери рођени 2000, 2001, 2002. и 2003. имају право да учествују на 8. издању Колчин меморијалног турнира, а ове године је кроз ринг прошао 91 млади ас племените вештине. Поред Мемића који се окитио златном медаљом, Србији су на овом изузетно јаком турниру две бронзе исковали репрезантативци Семиз Аличић и Слободан Јовановић.

У борби за финале Алићић је заустављен од Белоруса Владислава Селмјахуа једног од домаћих фаворита у лакој категорији (60 кг). Искусни репрезентативац Србије Слободан Јовановић у категорији до 80 кг водио је жестоку борбу са Молдавцем Андрејом Чиријаковим. На крају тешког меча, подељеном одлуком судија, до пласмана у финале полутешке категорије стигао је молдавски боксер.


54 views0 comments
bottom of page