top of page

Фјодоров забележио прву победу Србије: Ово је даљи распоред такмичења српских боксера за наредне дан

Павел Фјодоров забележио је прву победу Србије у уводном мечу за нашу земљу на Светском првенству у олимпијском боксу за мушкарце 2021. које се одржава у београдској Арени. Фјодоров је за Србију извојевао победу у првом колу резултатом 5:0 у сусрету са репрезентативцем Немачке Давидом Геворкијаном.

У уторак 26. октобра, након Фјодорова за прву победу у дресу Србије на СП 2021. бориће се и Мемић Алмир у средњој категорији (75кг) против Енглеза Левиса Ричардсона. Уколико забележи победу следи сусрет са Немцем Кевином Шуманом 30. октобра. Четири победе доносе сигурну, бронзану медаљу. Трећи представник Србије другог дана такмичења на СП у Београду биће Садам Магомедов који ће се такмичити у тешкој категорији (92кг) против представника Турске Емира Бујукдага. Победа би му донела меч са Бразилцем Тешеиром, док би га меч за сигурнију медаљу чекао 2. новембра.

У среду 27. октобра боје Србије у Арени браниће Омер Аметовић у категорији минимум (48кг), Семиз Аличић у лакој категорији (60кг), Џејлан Тоскић у полусредњој категорији (71кг), Јовановић Слободан у Крузеру (86кг).


0 views0 comments
bottom of page