top of page

Србија поново покрадена у Арени, судије поклониле победу Американцу

Судије поново против Србије, овај пут никад очигледније. Србија је била на корак од финала Светског првенства у олимпијском боксу за мушкарце 2021. у београдској Арени, али је покрадена судијским одлукама које су биле скандалозне. У полуфиналном судару српског репрезентативца у категорији до 80 килограма Владимира Мирончикова и Американца Робија Гонзалеса нечувеном крађом судија, пре свега судије из Кинеског Тајпеха, земље коју наша држава не признаје, а земља која има блиске односе управо са САД, победа је дата Американцу резултатом 2:3.

Председник АИБА Умар Кремлев и технички делегат СП у боксу у Београду 2021. Марко Маровић упутили су званичну жалбу на одлуку судија у овом мечу.

Иако је прва рунда била чиста победа Владимира, судија из Кинеског Тајпеха је одлучио да своје поене додели Американцу и тиме је резултат уместо 5:0 за Србију у првој рунди био 4:1. Друга рунда је на очиглед свих била у знаку младог српског аса, али је поново судијска машинерија учинила подлост и доделила Гонзалесу рунду резултатом 3:2, а да му судија у рингу није дао казнене поене због ударца испод појаса. Још ружнији сценарио виђен је у трећој рунди, недозвољени ударац Американац је поново упутио српском репрезентативацу за шта не добија опомену од судије и на крају трећу рунду тим судија даје Американцу резултатом 5:0, чиме Гонзалес долази до пласмана у финале резултатом 3:2.

Судијска комисија је експресно заседала и два супервајзора (Велшанин и Индијац) су одлучила да без сагледања доказа, видео записа меча, као и фотографија које доказују крађу и срамне одлуке, потврде победу Американца.


1 view0 comments
bottom of page