top of page

Спартански плес српских боксера од Елбруса до Златибора

Зимски сан не постоји за српске боксере. Напротив, буднији су него икада и освајају планинске венце, од највишег планинског врха Европе Елбруса, до српског Златибора, али и градове од Београда, Бање Ковиљаче, Палића до Крагујевца. Српски бокс репрезентативци стартовали су 2022. пуним плућима, свакодневним тренинзима, максимално мотивисани са јасним циљем, да такмичења која им следе дочекају несаломиви. Кроз снег, лед, мећаву, кале се, плешу спартански плес и клесају мишиће којима ће рушити противнике у ринговима широм света.

Календар сезоне 2022. обилује такмичењима, распоред згуснут и захтев велику физичку спремност актера племените вештине. Већ 4. фебруара 2022. наставља се Регионална лига сусретом Марибора и Црвене звезде у Словенији, након којег ће као и са врха табеле у групи у нове борбе кренути и БК Лозница. Нашу бокс армаду очекује и Суперлига Србије.

Селектор мушке репрезентације Србије Милан Пиперски направио је годишњи план рада и такмичења, у договору са тренерима свих узрасних категорија.

“Сјајан почетак сезоне за српски бокс од којег у овој години очекујемо велике резултате. Задовољни смо како теку припреме наших репрезентативаца почевши од нашег тима који се налази у Русији а који чине један део сениора и младих, до на чак четири места у Србији где неколико стотина младих боксера свакодневно ради, спарингује, бруси форму. На Златибору су такође сениори и омладинаци. У Бањи Ковиљачи кадетски и јуниорски репрезентативци. Палић и Крагујевац угостили су у оквиру зимске школе бокса неколико стотина полазника узраста од 2006. до 2009. и то није све јер у Београду се припремају најбоље српске боксере у категорији сениорки и омладинки. Не памти се овакав почетак сезоне у олимпијском боксу Србије. Радимо пуно и истако тако очекујемо пуно у овој години” – објашњава селектор Пиперски.

По завршетку припрема бокс селекције Србије, од оних најмлађих до сениорских крећу у релизацију планова у рингу.

„Радимо на томе да се сва такмичења која нам стоје у календару 2022. дочекају са новом енергијом, адреналином, никад јачи и спремнији, да ова година буде нови искорак српског бокса, искорак у будућност где ћемо бити једна од највећих сила, што нам и јесте крајни циљ. Ништа се у животу не може постићи преко ноћи, посебно у спорту као што је бокс који захтева пуно рада, времена, улагања себе у сан којем тежиш, на крају остају само најјачи, верујем да ћемо то бити ми у времену које нам долази“ – закључио је Пиперски.

<ol><li><a href='https://bokserskisavez.rs/wp-content/uploads/2022/01/1642280314299.mp4'>1642280314299</a></li></ol>


4 views0 comments
bottom of page