top of page

ОДРЖАН 57. БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК: Гавриловић освојио трофеј и задржао пехар у Србији

Боксерски спектакл „Меморијал Бранко Пешић – Београдски победник“, 57. по реду, завршен је у суботу, 20. априла. Други најстарији међународни турнир за боксере у Европи засијао је у препуној хали Спортског центра „Шумице“ показавши сву раскош овог племенитог спорта.

Један од најзначајнијих међународних турнира на Старом континенту, у конкуренцији 157 боксера и дама из 22 земље света, од Аустралије, Молдавије, Гане, Казахстана до Северне Македоније, Хрватске, БиХ, Туниса, Грчке, Белгије, Израела, Русије, Турске, Украјине… Изнедрио је новог шампиона.

Само финале обележили су атрактивни мечеви, емоције, врхунске борбе, боксери који нису штедели ни себе ни противнике, а сви су имали исти циљ, победу.

Србију је у финалу бранила дама Јелена Зекић (категорија до 57 кг), док су се у мушким категоријама за нашу земљу борили наш најбољи тешкаш (преко 91 кг) Владан Бабић и освајач овогодишњег турнира, Немања Гавриловић.

Српски боксер у категорији до 60 килограма, Немања Гавриловић, борио се са пуним жаром, немилосрдно газећи ривале и заслужено је освојио 57. тадиционални међународни турнир „Београдски Победник“ који од прошле године носи назив по свом првом покровитељу, пасионираном обожаватељу бокса и најпознатијем градоначелнику Београда у историји – Бранку Пешићу.

Гавриловић је после освајања трофеја изјавио следеће: “ Још сам под јаким утиском, срећан сам, јако срећан. Сада видим, сада знам да се сваки минут, дан, година проведени у сали, у рингу, сваки тренинг исплате, јер овај осећај након победе је неописив, прелеп. После пласмана у финале кроз главу ми је пролазила мисао да је дошао тај тренутак, да могу до велике победе и то ме није напуштало све до краја. Вредно сам радио, припремао се, сваким даном све више веровао у себе и говорио само је небо граница, можеш, мораш, идеш, ово је твој пут и храбро гази њиме до коначне победе. Највећи изазов у мојој досадашњој каријери сам претворио у најлепшу ноћ у мом животу. Стигао сам до циља, освојио трофеј Београдског победника.“

Поред Гавриловића који је проглашен за најбољег борца и шампиона овогодишњег, 57. по реду „Београдског победника“, награђени су и следећи поједници и репрезентације: за најбољу репрезентацију проглашен је тим Русије, најбољи судија је Украјинац Павло Васиљинчук, најбоља дама је турска репрезентативка Сурменели Бусенас, најборбенији пар су Украјинац Виктор Петров и репрезентативац БиХ Адем Фетаховић.

Финалне мечеве су са пуном пажњом испратиле и легенде нашег бокса: Мирко Пузовић, Драгомир Вујковић, Љубиша Васиљевић, Тадија Качар, браћа Рибаћ, Јован Џакула, Аце Русевски…

Боксерски савез Србије уручио је и специјалне награде: Проф. др Марку Бумбаширевићу за дугогодишњу бригу о здрављу и пријатељству са боксерима Србије и региона, хероју са Кошара, команданту карауле Кошаре Дејану Агочевићу, директору компаније „Деламоде Балканс“ Миши Божићу и главном уреднику спортске рубрике агенције ТАНЈУГ Жељку Вучковићу за афирмацију и популаризацију боксерског спорта у Србији.

Гавриловић је обрадовао све домаће поклонике бокса, учинио је да пехар остане у Србији и прикључио се легендама бокса из наше земље које су освајале овај изузетно цењен и вредан трофеј, а шампиони Београдског победника били су: Богдан Кахриман, Мате Парлов, Јован Џакула, Звонко Вујин, Светомир Белић, Драгомир Вујковић, Љубинко Веселиновић, Тадија Качар, Слободан Качар, Мирко Пузовић, Сретен Мирковић, Миодраг Перуновић, Братислав Ристић, Драган Коновалов, Азиз Салиху, Пламен Јанков, Анте Јосиповић и Иван Рибаћ.


2 views0 comments
bottom of page