top of page

Мирончиков: „Освојићу злато за Србију на ОИ у Паризу“

Бронза сија као злато. Након 26 година Србија поново има медаљу на Светском шампионату у олимпијском боксу за мушкарце. Овај пут медаљу нам је исковао 23- годишњи Владимир Мирончиков у категорији до 80 килограма у српској спортској лепотици, београдској Арени.

На крилима српских навијача ишао је из битке у битку, у четвртфиналу где је победа значила и освајање бронзе салвадао је незгодног Казахстанца, а затим у борби за пласман у финале нечасном одлуком судија остао без победе и борбе за злато.

Србија је у београдској Арени у 21. издању Светског шампионата за мушкарце, које се након 43 године поново вратило у нашу престоницу, освајањем бронзе освојила много више од тога. Бокс је поново почео да дише пуним плућима у нашој земљи у којој је пре четири деценије пунио стадионе и где се тражила карта више.

Наша златна бронза, наш Владимир, заједно са осталих 11 колега из репрезентације и селектором Миланом Пиперским учинили су да нас поново њихове победе бацају у слављенички транс, порази да нас боле и бацају у нокдаун.

„Поносам сам, медаља за Србију је ту, од суботе вече сијаће на мојим грудима за целу Србију. Желео сам злато, борио се до последњих атома снаге, али једноставно виша сила је одлучила другачије. Бронза је ту, прославићемо је у срцу Арене. И настављамо даље, следеће године је Европско првенство где ћу свим снагама јуришати на победнички престо. Циљ који сам себи зацртао су Олимпијске игре у Паризу 2024, злато око врата и српска химна. Радићу на томе сваки дан, верујем да ћу остварити тај сан, све за Србију“ – рекао је Мирончиков.

Бронзана медаљу на Светском првенству у београдској Арени Владимиру ће бити уручена у суботу 6. новембра након финалног меча у катеогорији до 80 килограма.


3 views0 comments
bottom of page