top of page

Марко Николић доводи 100 Срба са КиМ у Београд

Отац и син, родна груда, Косово и Метохија. Срце Николића је велико, срце које не заборавља корене, стазе по којима су направили прве кораке, али ни српски народ у јужној српској покрајини. Најбољи боксер Србије у полутешкој категорији 32-годишњи Марко Николић небројано пута доказао је како се воли отаџбина, а овај пут показао је то на посебан начин. У друштву оца Радислава који је рођен у селу Деловце (Сува Река) челична песница нашег бокса, храбри и захвални припадник ватрогасног батаљона Вождовац посетио је српски народ и обишао историјске споменике српског средњовековног трајања на Косову и Метохији, Грачаницу, Пећку патријаршију, Високе Дечане и друге светиње тог времена који су стожери окупљања и опстајања православаца.

Приликом посете дедовини, кућног прага на коме је растао његов отац Марко је свог творца и све Николиће још једном учинио поносним. Познат по хуманитарном раду, по томе што је мноштво пута боксовао за децу оболелу од рака, сада је учинио велику радост и за наш народ јужно од Ибра, а сузе оца Радислава рекле су све.

Српски бокс ас био је гост градоначелника Општине Грачаница Срђана Поповића и том приликом је уручио 100 карата за свечано отварање Светског првенства у боксу за мушкарце које је на програму 24. октобра у београдској Арени. Поред тога Николић је обезбедио и два аутобуса који ће љубитеље племените вештине са КиМ довести у Београд и по завршетку спектакла вратити назад.

Марко је познат по томе што су његови изласци у ринг увек обојени духом српских ратника и православља. Боксер великог срца и посебног кова Николић са Косова и Метохије враћа се у Београд преплављен емоцијама и надахнут за нове победе у рингу, оставивиши српски народ који је посетио у претходна два дана пун нове снаге, енергије, храбрости и суза радосница које је изазвала његова иницијатива и реализација вредна дивљења.


0 views0 comments
bottom of page