top of page

Магомедов ушао у четвртфинале – Србија на корак од медаље

Србија има првог четвртфиналисту на Светском првенству у олимпијском боксу за мушкарце 2021. које се одржава у београдској Арени. Репрезентативац наше земље у тешкој категорији до 92 килограма Садам Могамедов у борби за пласман међу осам најбољих на шампионату света био је бољи од представника БиХ Џемала Бошњака резултатом 5:0. Све три рунде биле су у знаку нашег боксера који је пружио још једну изванредну партију, градио победу снажним аперкатима, којом је најавио жестоку борбу у четвртфиналу где ће се бити за пласман у полуфинале, а самим тим и медаљу.

„Добро сам био упознат са мојим данашњим противником, он је једини ривал који је нижи од мене у нашој категорији на овом такмичењу, али изузетно снажан. Све ово што сам применио данас у рингу током борбе била је тактика коју смо селектор, стурчни тим наше репрезентације и ја договорили и замислили. Задовољан сам, али има грешака на којима може и мора да се ради“ – објашњава Магомедов.

Задатак који ће испред себе имати Могамедов је најтежи могући од свих на теклућем првенству планете, јер ће за противника имати прву звезду и најбољег боксера који је изажао у ринг београдске Арене, четвороструки шампион света и двоструки освајач злата на Олимпијским играма (Рио 2016. и Токио 2021), Кубанац Јулио Цесар Ла Круз Пераца. Кубанац је три године старији од нашег тешкаша.

“Да, још један олимпијац је испред мене, у првом колу сам савладао бронзаног из Токија, следи Кубанац који је два пута освојио олимпијско злато. Свакако следи детаљна анализа, рад на тактици, припрема за овај меч који је уједно најважнији за мене на овом шампионату јер победа у овом мечу је не само победа над вишетруким шампионом света, већ и сигурна медаља на овом Светском првенству, медаља за Србију. Захваљујем се Боксерском савезу Србије на свим условима које су нам обезбедили и подршци, као и највијачима који нам дају додатну мотивацију да наставимо даље и још боље. Даћемо све од себе да поново обрадујемо Србију” – закључио је Магомедов.

Млада и велика нада српског бокса у категорији до 80 килограма Семиз Аличић изгубио је у осмини финала од Летонца Едгараса Скурделиса, судије су поново кумовале оваквом резултату.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин заједно са супругом Наташом, синовима и помоћником Владимиром Илићем, који је такође био са породицом уживао је у данашњим мечевима. Он је поручио да се нада да ће Србија наставити са добрим резултатима и да ће сигурно гледати још неки од мечева наших репрезентативаца.


0 views0 comments
bottom of page