top of page

„Златна рукавица“ за финиш златне такмичарске боксерске 2021!

Међународни турнир огромне традиције и историје, 64. по реду „Златна рукавица“ овај пут одржава се у Лозници и окупио је боксере и боксерке из 18 земаља: Алжир, Азербејџан, БиХ, Бугарска, Хрватска, Куба, Енглеска, Гана, Израел, Киргистан, Молдавија, Северна Македонија, Црна Гора, Русија, Словенија, Србија, Словачка и Танзанија. У графу који је кроз векове оличење храбрих и истрајних људи, Лозница на Дрини добила је ту част да угости 90 актера племените вештине, који заједно са њиховим тренерима и штручним тимовима чине преко 150 гостију.

Србија, која је у 2021. угостила цео боксерски свет у велелпној бероградској Арени где су се за златне медаље у олимпијском боксу борили боксери са свих страна меридијана, и у биткама за „Златну рукавицу“, онако како и доликује домаћину, има представнике у свим категоријама.

Престижни турнир у хали Лагатор стартује 15. децембра, а велика финала резервисана су за суботу вече 18. децембра са почетком до 17 часова уз директан ТВ пренос на ТВ Арена Фигхт, који ће такође уживо преносити и мечеве полуфинала. Коментатори полуфиналних и финалних мечева биће легенда југословенског бокса Мујо Бајровић и наш познати глумац и велики познавалац бокса Славиша Чуровић. Улаз је бесплатан за све дане такмичења.

Српску нацију на 64. “Златној рукавици” предводи капитен, супертешкаш Владан Бабић, а велика очекивања имамо од најмлађег репрезентативца најлакше тежинске категорије Омера Аметовића који је на Светском првенству у Београду показао велики потенцијал, храброст и срчаност, али и боксер који је у последње три године Србији донео две бронзе са првенстава Старог континента.

“Традицију морам да наставим, зато сам ту, у рингу сваки дан, то је мој пут и мој сан. Са сваког такмичења медаља за Србију, стремим увек најсјајнијој, али свака медаља је медаља и у субе јој не гледам. Одмах по завршетку такмичења у Арени наставио сам да радим свакодневно и припремам се за финиш сезоне. Веровао сам да ћу се наћи на списку такмичара “Златне рукавице” и ево ту сам изузетно мотивисан да пружим сјајне партије које ће ме одвести до циља, до тријумфа у хали која је одувек била симбол бокса. Верујем да ће публика испунити Лагатор до последњег места и помоћи нам у решавању задатка који смо себи поставили, а то је освајање златних медаља за Србију” – истакао је 19-годишњи Аметовић који се такмичи у категорији до 48 килограма и једна је од наших узданица коју видимо на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

У спортској хали која је понос Подриња код дама Србију ће представљати тим у јаком саставу који предводе Јелена Зекић и Наталија Шандрина, које су уз Нину Радовановић наше узданице за медаље на Светском првенству у Истанбулу у марту 2022. године.

Капитен српске селекције Бабић осетио је сласт трујумфа на “Златној рукавици” у Нишу 2018. Када је наслов шампиона на 61. по реду овом изузетно цењеном међународном такмичењу. Амбиције нису ништа мање ни 2021. у Лозници.

“Желимо још једном да покажемо да је српски бокс много напредовао, да такмичарску 2021. која је за све нас била непоновљива година изазова, великог рада, великих тренутака каријере, свега онога што смо одувек сањали, а нисмо доживели, од припрема на највишем врху Европе Елбрус на Каквказу до београдске Арене и Светског првенства. Сви наши репрезентативци су спремни и једва чекају мечеве. Позивам публику из Лознице, али и околних градова да дођу и да уживају у квалитетним борбама и боксу у хали Лагатор која је симбол племените вештине на нашим просторима. Претходне недеље прескочио сам један део тренинга јер ми се опет јавила повреда руке, али мислим да је то прошлост. Учинићу све да победим ривале и Србији донесем злато у супер тешкој категорији” – закључио је српски капитен Владан Бабић.

0 views0 comments
bottom of page