top of page

Звезда и Лозница лидери на табелама Регионалне лиге у боксу

Еx YУ регионална лига у боксу угледала је светлост дана маја 2021. године кроз одиграна прва кола овог такмичења у коме је учешће узело осам клубова из свих шест република бивше Југославије, данас самосталних држава: Црвена звезда Београд (Србија), Подгорица (Црна Гора), Марибор (Словенија), Витезови Загреб (Хрватска), Радник Бијељина (БиХ), Жељезничар Сарајево (БиХ), Вардар Скопље (Северна Македонија) подељених у две групе.

Регионална лига показала се као пун погодак у оживљавању, јачању и подизању квалитета клупског бокса без којег нема процвата племените вештине. Под паролом „за спас бокса“ кренуло се у заједничку акцију у писање нове историје овог спорта који је у земљама Западног Балкана таворио деценијама на маргинама.

Кроз такмичарску 2021. одиграна су четири кола Регионалне лиге након који су се захваљујући победама као лидери на табелама истакли клубови из Србије, Црвена звезда и Лозница.

Наредно, 5. коло заказано је за фебруар 2022, док ће последње 6. коло бити одржано у марту наредне године. Након тога следи плеј оф у коме ће се борити четири најбоље екипе групе А и Б. Победници ће изборити финале из којег ће се винути шампион овог такмичења које је протресло Балкан и ујединило љубитеље спорта.

Један од најистакнутијих боксера ове Лиге је млади репрезентативац Србије Алмир Мемић који боксује за БК Лозница и који нас је сјајно представљано на Светском првенству у Београду где је показао од каквог материјала је саткан и да су пре њим велика дела.

„Регионална лига је заиста једна добра и посебна спортка боксерка прича, нешто чему се сви радујемо и увек са нестрпљењем исчекујемо наредна кола овог такмичења. Радујем се новим сусретима и желим да останемо лидери на табели и не само то, већ да освојимо титулу. Даћу све од себе за наставак победносног низа Лознице и верујем у наше високе домете. Светско првенство у београдској Арени никада нећу заборавити, још увек сам у том сну, још увек ме држи тај адреналин и атмосфера која је била феноменална. Желим да таквих тренутака пуно доживимо сви заједно и да се боримо за Србију и доносимо медаље, ми то можемо и верујем у нашу сјајну будућност, а показали смо да вредимо и да имамо будућност“ – истиче Мемић.

Српски тешкаш Садам Могамедов који је на смотри најбољих боксера света у нашој престоници оставио срце на терену и био на корак од борбе за медаљу, истим жаром боксује и залаже се када су у питању и мечеви Региналне лиге где се бори под заставом БК Црвена звезда.

„Сваки мој меч је меч у коме остављам срце у ригну ако су у питању Србија и Звезда. Имали смо сјајне мечеве у току ова четири одржана кола, остали смо не поражени и верујем да ћемо и истом ритму ићи до краја, до титуле. Обећавам врхунске борбе и победе“ – закључио је Могамедов.

1 view0 comments
bottom of page