top of page

Владимир Мирончиков херој Светског првенства у боксу 2021.

Спуштена је завеса на спектакулрано Првенство света у олимпијском боксу за мушкарце 2021. које је одржано у београдској Арени и кроз које је продефиловало више од 650 боксера који су у нашу престоницу стигли са свих страна меридијана. Херој 21. по реду шампионата планете је српски репрезентативац у категорији до 80 килограма, 23 – годишњи Владимир Мирончиков.

Мирончиков је Србији донео медаљу на коју се чекало дугих 26 година. Владимирова бронза за Србију сија златном бојом. Након свечане церемоније доделе медаља српски бокс херој Мирончиков изашао је пред седму силу где су га дочекале овације свих присутних. Пре самог обраћања медијима Владимиру је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин уручио заставу Републике Србије и химну Боже правде, док му је селектор мушке бокс репрезентације Србије Милан Пиперски уручио икону Белог Анђела.

„Поносан сам на медаљу. Хвала Србији, волим Србију. Хвала на љубави коју сваки дан добијам у овој дивној земљи која је и моја земља. Моје срце је овде, борићу се увек за Србију свим срцем. Нећу стати док не освојим злато за Србију“ – у једном даху саопштио је Владимир.

Сјајним борбама, до последњег атома снаге, Мирончиков је показао колики је патриота и како се бори за Србију.

„Од првог дана од како сам дошао у Србију осетио сам да је ово моја земља, да овде припадам. Срби су људи дивне душе, топли, пуни љубави, али и храбри и за своју земљу ће дати све од себе. Сваким даном се све више осећам као Србин, част ми је и задовољство и срећа што сам добио прилику да будем део овог племенитог народа, који је братски са мојом родном Русијом. Ви сте велика спортска нација, не волите да губите, признајете само победе, велики сте борци и хероји, волите истину и за њу се увек борите свим срцем и то ме потпуно одушевило код вас. Показујете своја осећања отворено, када се веселите ви то радите на најбољи начин, када тугујете исто тако то директно показујете, код вас нема једно мислим друго причам. Поносни сте и великог срца, душе, а моје срце и душа су сада заједно са вама“ – истиче српски бокс ас.

Владимир ће заувек остати уписан у историју спорта Србије, земље спорта, земље светских асова.

„Ушао сам у историју спорта Србије, мале земље, али велике спортске силе и шампиона, огромна ми је част. Медаља светског првенства у боксу, медаља за Србију је овде, борио сам се свим срцем за њу, желео сам злато, борио се до последњих атома снаге, али једноставно виша сила је одлучила другачије. Сада славимо бронзу, већ следеће године надам се и злато са Европског првенства. Циљ ми је злато са Олимпијских игара у Паризу 2024. победничко постоље и српска химна. Радићу на томе сваки дан, верујем да ћу остварити тај сан, све за Србију“ – закључио је Мирончиков.


10 views0 comments
bottom of page