top of page

Владимир исковао медаљу за Србију на СП у боксу у сред Арене

Србија слави Владимира! Србија има сигурну медаљу, сигурну бронзу на Светском шампионату у олимпијском боксу за мушкарце 2021. који се одржава у београдској Арени. На медаљу смо чекали дугих 26 година, сада нам је исковао 23 – годишњи Владимир Мирончиков савладавши у четвртфиналу представника Казахстана Нирбека Орбалаја 5:0. За пласман у финале и борбу за злато у категорији до 80 килограма Владимир ће се борити у четвртак 4. новембра 2021. против Американца Робија Гонзалеса.

“Српска публика ме води из победе у победе. Имам још снаге за финиш првенства, идемо даље у нове победе. Медаља је обезбеђена, медаља за Србију, срце ми је пуно, као И свим људима овде. Видим сузе у очима многих, а то све говори, колико је среће И радости донела ова победа. Меч је био тежак, али веровао сам у победу, као што верујем да И даље, уз подршку ових дивних људи на трибинама, као И свих који шаљу поруке и позитивну енергију можемо до краја, до злата” – закључио је Мирончиков.

Пре Мирончикова за медаљу за Србију борио се Вахид Абасов, али је заустављен у четвртфиналу у категорији до 67 килограма од репрезентативца Јапана Севонретса Оказаве 1:4. Посластица вечери, финале пре финала био је судар српског тешкаша Садама Магомедова, у категорији до 92 кг, који је излашао на мегдан двоструком олимпијском и четвороструком светском шампиону Кубанцу Хулију Ла Крузу и након велике, часне и херојске изгубио је шампиона олимпијских игара у Токију оборивши Ла Круза у последњим секундама треће И уједно последње рунде. Мирончиков је пласманом у полуфинале обезбедио и минималну новчану награду од 25.000 долара. Сребрна медаља вредна је 50.000, а злато 100.000 долара. Награде боксерима на СП у Београду обезбедила је АИБА.


1 view0 comments
bottom of page