top of page

БСС организовао бесплатне кампове за тренере и боксере

У организацији Боксерског савеза Србије реализован је значајан пројекат за српски бокс у овом тренутку. Након вишемесечне паузе изазване епидемијом вируса корона која је паралисала целу планету, уследио је пад интензитета обољења што је отворило могућност повратка на терен спортиста, самим тим и боксера. Иако се већина боксера трудила да одржава форму тренирајући кући или на отвореном, права форма и врхунска спремност за излазак у ринг једино се могу постићи озбиљним тренажним процесом који је управо организовао и омогућио БСС кроз четири бесплатна кампа Омладинске школе бокса. Кампови су окупили преко 350 учесника (боксери и тренери) са циљем да се српска бокс армада врати у жељену форму, али и едукују поклоници и актери бокса у нашој земљи и то бесплатно.

Боксерски савез Београда предвођен координатором Драганом Димићем и Војвођански на челу са координатором Миланом Пиперским бесплатни камп БСС за такмичаре и тренере одржали су на Палићу. Боксерски савез Шумадије и Поморавља (цоординатор Миодраг Милић) спремао се на Златибору, док је четврти камп одржан на Власинском језеру и у њему је учествовао Боксерски савез Југоисточне Србије (координатор Нинко Миленковић).

Учесници ових кампова провели су изузетно квалитетне дане у најздравијем окружењу- у природи и у професионално вођеној спортској активности. Имали су прилику не само да брусе форму за повратак у магични четвероугао, него и да науче, односно усаврше основе бокса, гард, кретање, брзину, снагу, издржљивост, извођење удараца и основне комбинације боксерске технике, као и вежбе за развој моторичких способности значајних за бокс. Поред правилног спортског и телесног развоја, развој личности и стварање тимског духа једна је од предности ових кампова, у оквиру којих спортисти креирају и невероватну енергију.

“Племенита вештина у Србији је на правом путу, шампионском путу који ће наредних година изнедрити асове о којима ће се деценијама причати. Од самог почетка наш план је био да нам сале за тренинг буди пуне деце и младих од којих ћемо стварати добре људе и боксерске шампионе. Кампови Олимпијске школе имају за циљ усавршавање вештине боксера, као и едукацију тренера који ће стварати шампионе са препознатљивим српским стилом боксовања. Сви учесници кампа су задовољни зато ћемо овакву праксу рада наставити убудуће. Такође, наредни план нам је да и боксерске клубове укључимо у организацију кампова – радионица на одређене теме у локалу. Рад, рад и само рад доводи до жељеног резултата и циља, до стварања шампиона, то је пут којим корачамо и са којег нећемо скренути” – рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.


1 view0 comments
bottom of page