top of page

Боксерска грозница тресе младе

Младост покреће све. Боксерска турбина Србије под снагом младости пише странице новог доба племените вештине по нашим небеским сводом. Појединачно првенство Србије 2021. за млађе узрасне категорије одржано је у Лазаревцу уз рекордан број учесника. Медаље су освајали борци из 53 клуба наше земље, на крају по броју освојених медаља издвојила су се три: БК „Греатест“ Лазаревац са освојених седам медаља (четири златне, једном сребрном и две бронзане), БК „Лозница“ – шест медаља (три златне, две сребрне, једна борнзана) и БК „Вукови са Дрине“ (Лозница) – три златне, две сребрне, једна бронзана.

Финални мечеви преношени су у живом преносу на ТВ Арена Фигхт, а сва финала испратили су и председник БСС Ненад Боровчанин и председник Општине Лазаревац Бојан Стевић.

Сјајан домаћин и организатор овог такмичења био је клуб “Греатест” из Лазаревца у партнерству са БСС и Општином Лозница. “Поносан сам јер сам присуствовао спектаклу. Лазаревац воли бокс и свака част свима на сјајним борбама и презентовању племените вештине. Наставићемо да помажемо Олимпијски бокс и надамо се све бољим резултатима” – истакао је председник Општине Лазаревац Бојан Стевић који је обећао да ће Општина уложити средства за салу која ће бити намењена само са развој бокса. За најбољег пионира проглашен је Лука Реговић (БК Греатест – Лазаревац), најбољи кадет је Страхиња Рашовић (БК Банат – Зрењанин), најбољи јуниор је Марко Пижурица (БК Спартак – Суботица), најбољи техничар Владимир Бериша (БК Димке – Београд), најборбенији пар Сеад Икановић (БК Лозница) и Никола Радовановић (БК Ђуровић – Лесковац). За најбољу кадеткињу изабрана је Нада Кривачевић (БК Витез – Ниш), Драгана Јовановић (БК Обилић – Зворник) је најбоља јуниорка и најбољи судија је Зоран Андрић – Шабац.


1 view0 comments
bottom of page