top of page

Бокс дерби вечитих украсио Мали Калемегдан

Спектал! Како другачије може бити ако знамо да догађај режирају црно и црвенобели. Мали Калемегдан је праштао у размени удараца вечитих ривала у дербију 6. кола Боксерске Лиге Србије 2020/21. у коме је Партизан угостио Црвену звезду у предивном амбијенту места на коме је настао Београд.

Сусрет “вечитих” приказао је не само изванредне борбе, жар за победом, храброст, већ и победу племените вештине, сјај бокса у српској престоници. Сам по себи меч је носио префикс атракције јер је организован на отвореном, на месту где су некада српски витезови били битке и бранили нашу престоницу, а све је додатно зачињено препуним трибинама и духом џентлменства који је провејавао током целог сусрета. На крају победа Црвене звезде резултатом 6:12, али резултат је био у другом плану. Овај пут судар црно и црвенобелих имао је важнију, јачу и снажнију поруку, а то је победа спорта, победа бокса.

Чар и драж племните вештине опила је масу, опила је све оне који су се намерно или случајно нашли на Малом Калемегдану и били сведоци поштеног ривалства два боксера у рингу. Претходница овкавом спектаклу су и пуне тренажне бокс сале деце у оба клуба што је знак да су се оба клуба поново почела развијати и да су на добром путу потпуне процвати.

БК Партизан (Београд) – БК Црвена звезда (Београд) 6:12 (сениори: до 54 кг без ривала и борбе Зенун Шерифовић (БК Црвена звезда) 0:2, до 57 кг Илија Чолић – Кристијан Јовановић 0:2, до 60 кг Ђуро Јеловац – Момчило Јањић 0:2, до 64 кг Сава Митић – Ненад Јовановић 0:2, до 69 кг Урош Драча – Џејлан Тоскић 0:2, до 75 кг Игор Рогић – Новак Радуловић 2:0, до 81 кг Алекса Марковић – Сандро Полетан 2:0, до 91 кг без ривала и борбе Милисав Савић (БК Партизан) 2:0, +91 кг Милош Велетић – Милутин Станковић 0:2)


0 views0 comments
bottom of page