top of page

Холивудска звезда Саид Тагхмауи гост Београда и СП у боксу 2021.

Саид: “Бокс је за мене скоро као религија. Моје поштовање Киану Ривсу”

Амбасадор АИБА, промотер Светског првенства у боксу 2021. које се одржава у Београду је француско-амерички глумац, сценариста и холивудска звезда, заљубљеник у племениту вештину Саид Тагхмауи.

Гледали смо га у разним филмским остварењима од Ла Хаине где је био један од три главна јунака раме уз раме са Винсент Каселом, Три Краља, до Wондер Wоман и Џона Вика 3 где је глумио раме уз раме са чувеним Кијану Ривсом као и нашим кошаркашким асом Бобијем Марјановићем.

“Џон Вик је било невероватно искуство. Кеану Ривс је веома добар човек, веома добар глумац, веома добар професионалац, тако да је увек задовољство радити са оваквим људима. Тако да сам ја, као млађи глумац од њега, научио толико тога и било је сјајно. Кеану је дао предлог да будем део глумачке екипе И у Џон Вику 4, тренутно разговарамо, они су дали понуду, то су холивудски преговори И видећемо, жеља ми је да наставим учешће у овој франшизи. Увек је сјајно радити са људима које волиш, али је још боље када доживиш супротно од оног што често можеуе ћути, а то је “Никада не треба да упознаш свог идола, када ти се неко свиђа, не би требало да га упознаш, јер ћеш бити разочаран”. Кеану Ривс је један од оних који када га сретнете, нисте разочарани и то је најбоља дефиниција Кеану Ривса. Моје поштовање, Кеану” – објашњава Саид.

Интересантан је био Сидов пут до каријере глумца, а текао је кроз племениту вештину коју никада није престао да воли.

“Нисам ја тај који одлучује, то је судбина. Живот је тај који одлучује уместо тебе. Желео сам да постанем много тога када сам био дете, желео сам да постанем космонаут, а то се никада није догодило. Дакле, сада сам глумац, а тиме што сам глумац могу бити све што желим да будем. А ми не умиремо стварно у филмовима, па је боље овако”.

Бокс је константа у животу Тагхмауиа.

“Научио сам толико ствари од бокса, пре свега да будем искрен са собом. Бокс, то је начин живљења, то је начин размишљања, то је начин буђења и одласка на спавање, то је дисциплина, бокс је култура. То је скоро као традиција, нешто веома снажно. У животу играш много тога, играш фудбал, тенис, стони тенис, али не играш бокс који је можда најбоља школа живота и најбоља припрема за све битке у животу. Као у боксу, тако и животу када подигнуте и спустите руке, добијете ударац. Иста ствар је и у животу. Дакле, то је лепа метафора. А такође бокс захтева толико дисциплине, толико реалности, скоро да можеш да лажеш у свему у животу, а у боксу не можеш да лажеш, тако да је оно што волим у боксу и што ми бокс доноси је дисциплина”.

Бокс је важан за карактер деце.

„Да, боксовање је то што ако имате децу и имате проблема, треба да их пошаљете у боксерску салу, боксерска теретана ће децу научити понизности. Научићемо децу да поштују, научићемо децу да дисциплинују све ове ствари које вам помажу да постанете нормалан човек. То је оно што је бокс, и могу да наставим овако да причам о овом племенитом спорту данима”.

Бокс је за вас филозофија живота.

“Да, бокс ми је донео толико тога у животу и он је за мене скоро као религија. Помого ми је да боље дишем, да имам бољу верзију себе, да будем смиренији, унео ми је мир који нигде друго нисам могао наћи. Верујем да многи спортови то раде, али бокс је посебан, Дакле, веома је филозофски. И као што рекох, живот је борба, бокс је борба. Када паднете на земљу, нисте изгубили, већ сте изгубили када сте одлучили да не устанете. У животу ћемо сви пасти, у проблемима, на послу, у породици, али ако одлучиш да устанеш… Можда је ово најбоља дефиниција живота, пасти, устани и ходати даље” – закључио је холивуски ас Саид Тагхмауи који ових дана ужива у српској престоници којом је одушевљен.

1 view0 comments

Comments


bottom of page