top of page

Српски бокс спартанци брусили форму на планинском врху Европе

Освајањем планинских масива Русије, кавкашког Елбруса познатог не само по фасцинантној природи, неактивном вулкану, већ и по томе да је тамо смештен највиши врх на Старом континенту са надморском висином од 5642 метра, боксерски репрезентативци Србије избрусили су форму за такмичења која им предстоје у 2021. Попут акционих јунака из филмски остварења који су прошли голготу прелепе, али сурове природе, српски актери племените вештине прошли су дрил којим су сада “дизајнирани” да буду чврсти попут ратника, несаломиви.

Нашу боксерску експедицију на планинском врху Европе чинило је 12 особа. Провели су три недеље спартанских припрема заједно са колегама из руске бокс селекције, који су светска велесила у олимпијском боксу. Сви су били смештени у хотелу на 2.800 метара надморске висине, а хотелске трошкове и боравак српског тима у Елбрусу покрио је руски боксерски савез, док је БСС уз помоћ компаније МТС платио авио карте нашем тиму.

Припреме су спроведене под стручним надзором селектора боксерске слекеције Србије Милана Пиперског. “Невероватно искуство за све нас. До јуче нисмо ни знали да нешто овако постоји на планети, таква природа, таква лепота, али И такви услови за рад који те очеличе за наредних десет година. Неколико деценија сам у боксу, овако нешто још нисам доживео, нити било ко од нас из спрког тима. Одрадили смо паклене припреме, али злата вредне. То је оно што нам је требало, нова енергија, аредналин, нови кисеоник у нашим плућима. Тренирали смо свакодневно два до три пуна на дан, што напољу по снегу, што у салама, све по плану И програму заједно са руском селекцијом, велесилом у овом спорту. Имали смо И руску сауну, што је такође посебно искуство. Хвала Боксерском савезу Србије који нам је омогућио да доживимо нешто што смо до сада могли само да гледамо на ТВ-у, хвала браћи Русима који нас ни једног тренутка нису одвајали од себе, сви смо били један тим И заједничким снагама радили смо вредно на томе да се са највишег врха Кавказа вратимо никад јачи” – истакао је српски селектор Пиперски.

У Боксерском савезу Србије настављају пуном паром да раде на реализацији планова који воде ка процвату овог спорта не само у оквирима наше земље, већ И у комплетном региону. Сведок томе су И парафи стављени на уговор између боксерских савеза еx-Yу чланица чије је председнике примио председник Републике Србије Александар Вучић најавивши да ће држава Србија финансијски помоћи организовање Светског првенства у боксу које је заказано за новембар 2021. у Београду, као и да једва чека старт регионалне сениорске лиге у боксу, где ћемо наступати два српска клуба. Подршку регионалној лиги и турнирима Гранд При Серије дао је и заменик градоначелника Града Београда Горан Весић, када је у потписана декларација о оснивању лиге.

Председник БСС Ненад Боровчанин, са својим тимом тако наставља да чини све да бокс у нашој земљи буде препознатљив. Званично је и познато да ће завршне квалификације у боксу за Олимпијске игре Токио 2021. бити одржане у јуну у Паризу. Шансу да изваде улазницу за ОИ у Јапану имају наша Нина Радовановић и супертешкаш Владан Бабић.


1 view0 comments

Comments


bottom of page