top of page

Репрезентативци Србије спремни за старт ЕП у Будви

Част српског бокса на Европском првенству за младе у Будви од 11. до 23. новембра 2020. брани седам такмичара, једна дама и шест боксера различитих тежинских категорија.

Право наступа на овом шампионату у Медитеранском спортском центру Будва који окупља 22 земље и преко 170 такмичара имају борци рођени 2002. и 2003. године. За медаље у националном дресу Србије бориће се: категорија до 49 кг Омер Аметовић, 60 кг Семиз Аличић, 64 кг Стефан Чамовић, 69 кг Страхиња Карабеговић, 75 кг Александар Шерифовић, 81 кг Алемир Мемић и дама (64 кг) Нина Стајковић под вођством селектора Драгана Васиљевића и тренера Ненада Васиљевића, Мире Митровића, Жељка Жмукића и Хорхе Луиса Фромете Матоса. Србију ће на ЕП у Будви представљати и судија Александар Вучићевић.

Селектор Драган Васиљевић истиче да је сигуран да ће млади репрезентативци Србије пружити максимум.

“Тешка година за све нас у којој се још увек тешкоћама изазваним пандемијом вируса корона не назире крај, али упркос свему ми смо учинили све да наши репрезентативци остану у форми. Константно раде на себи и усавршавају се и уз све мере опреза којих се сви придржавамо наставили смо да градимо пут којим смо кренули ка коначном циљу, а то су медаље са европских и светских такмичења. Сви наши борци максимално су мотивисани да се из Будве кући врате се медаљама око врата. Сигурно је да ће се свим расположивим снагама борити за успех српског бокса и верујемо да ће се српска химна наредних дана чути са победничког постоља на овом шампионату” – закључио је селектор Васиљевић.


1 view0 comments

Comments


bottom of page