top of page

Председник Вучић примио Боровчанина, Кремлева и председнике региона

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у Председништву високу делегацију бокса, поводом оснивања Регионалне клупске лиге у боксу и организације Светског првенства, које ће се крајем новембра одржати у Београду. Дворана Арена угостиће најбоље борце у олимпијском спорту. Бокс делегацију чинили су Ненад Боровчанин, председник БСС са својим тимом, председник АИБА Умар Кремлев, представници бокс савеза из региона (Словенија, БиХ, Хрватска и Македонија) и промотер СП у Београду Милош Биковић. Састанку у Генералном секретаријату председника Републике присуствовао је и министар за спорт и омладину Вања Удовичић као и председник Олимпијског комитета Србије Божа Маљковић.


„Снажно подржавам одржавање Регионалне лиге, која ће на најбољи начин промовисати ову племениту вештину, посебно међу младим и талентованим људима, док ће уједно и допринети подизању квалитета клупског бокса, ојачати дух сарадње и међусобног разумевања.“  рекао је председник Вучић.

Нагласио је да ће Србија снажно подржати лигу у финансијском, организационом, медијском и сваком другом аспекту. Једна од главних тема данашњег састанка било је и одржавање предстојећег Светског првенства у боксу, које ће се одржати у „Штарк арени“ у Београду ове године.

Боксерски савез Србије, кога предводи некадашњи првак Европе у профи боксу Ненад Боровчанин, кренуо је у реализацију овог врхунског спортског догађаја који ће окупити нека од највећих имена бокса, док ће се тачан датум одржавања одредити накнадно у складу са проценама везаним за пандемију Ковид-19. Делегацију АИБА и представнике региона поподне очекује пријем код заменика градоначелника Горана Весића.0 views0 comments