top of page

Председник Вучић примио Боровчанина, Кремлева и председнике региона

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у Председништву високу делегацију бокса, поводом оснивања Регионалне клупске лиге у боксу и организације Светског првенства, које ће се крајем новембра одржати у Београду. Дворана Арена угостиће најбоље борце у олимпијском спорту. Бокс делегацију чинили су Ненад Боровчанин, председник БСС са својим тимом, председник АИБА Умар Кремлев, представници бокс савеза из региона (Словенија, БиХ, Хрватска и Македонија) и промотер СП у Београду Милош Биковић. Састанку у Генералном секретаријату председника Републике присуствовао је и министар за спорт и омладину Вања Удовичић као и председник Олимпијског комитета Србије Божа Маљковић.


Како је саопштено из председниковог кабинета, Вучић је изразио посебно задовољство због покретања Регионалне лиге у боксу са циљем повратка и промоције регионалних клубова с дугом традицијом, који су изнедрили бројне европске, светске и олимпијске шампионе.

„Снажно подржавам одржавање Регионалне лиге, која ће на најбољи начин промовисати ову племениту вештину, посебно међу младим и талентованим људима, док ће уједно и допринети подизању квалитета клупског бокса, ојачати дух сарадње и међусобног разумевања.“  рекао је председник Вучић.

Нагласио је да ће Србија снажно подржати лигу у финансијском, организационом, медијском и сваком другом аспекту. Једна од главних тема данашњег састанка било је и одржавање предстојећег Светског првенства у боксу, које ће се одржати у „Штарк арени“ у Београду ове године.

Боксерски савез Србије, кога предводи некадашњи првак Европе у профи боксу Ненад Боровчанин, кренуо је у реализацију овог врхунског спортског догађаја који ће окупити нека од највећих имена бокса, док ће се тачан датум одржавања одредити накнадно у складу са проценама везаним за пандемију Ковид-19. Делегацију АИБА и представнике региона поподне очекује пријем код заменика градоначелника Горана Весића.


Умар Кремлев је истакао да је презадовољан колико председник Вучић зна о боксу и да је много важно да први човек државе подржава и воли спорт. „Баш баш сам одушевљен састанком код председника Вучића. Он је сјајан лидер и невероватно је колико пуно зна о боксу. Рекао нам је да ће бити председник Организационог одбора Светског првенства и сада сам још сигурнији да ће Србија, Боксерски савез Србије и АИБА направити спектакл од Светског првенства. Такође велика је ствар ова Регионална лига клубова, која ће донети промоцију бокса, региона, али и мира на овим просторима.“ поручио је Кремлев.


1 view0 comments

Теразије 45

11000 Београд,

Србија

Пон-Пет: 08 до 14

Суб-Нед: Затворено

+381 11 61 82 891

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

©2022 Serbian Boxing Federation / Bokserski Savez Srbije

bottom of page