top of page

Златни гонг у Скопљу златан за Србију

Јубиларни 50. Златни гонг, сениорски турнир са великом традицијом чији домаћин је Скопље И иза којеб стоји сјајна организација Бокс федерација Македоније, угостио је бројне такмичаре из региона И Европе. Само пет дана по звршетку Светског шампионата за мушкарце у Београду, Србија је стигла до нових медаља, овај пут две златне (Рогић и Јовановић) и једна бронза (Назиф). Селектор мушке бокс репрезентације Србије Милан Пиперски одабрао је малу експедицију боксера и тренера за Златни гонг у Скопљу, која је своју земљу представљала на сјајан начин. Србију су на овом изузетно цењеном такмичењу представљала три боксера: Сејди Назиф у категорији до 63,5 килограм, Игор Рогић (75 кг) и Слободан Јовановић (86 кг), под вођством и подршком тренера наше селекције Стојна Кнежевића и Марка Мијаљевића.

Назиф је вољом жреба прошао без борбе у полуфинале, где је од њега бољи представник Ирске. Сјајан утисак оставио је Игор Рогић, са три победе. Био је сјајан у својој категорији у сва три меча, победивши Украјинца, Албанца и у финалу најбољег боксера Велса Крофта, који је пре почетка турнира представљен као велика звезда и будућност бокса ове острвске земље. Слободан Јовановић који је на Светском првенству у Београду заустављен од Кубанца, потврдио је да има велику будућност. Против Молдавца у полуфиналу имао је тежак задатак, али је сјајно користио леву руку, а након победе награђен је громогласним аплаузом у дворани “Борис Трајковски”. У финалу Јовановић се борио против високог репрезентативца Црне Горе Милорада Пурића. Наш репрезентативац је доминирао у првој рунди, коју су му судије једногласно доделиле. У другој рунди Црногорац је покушао да се врати у меч са пуно напада, које је Јовановић сјајним гардом добро одбијао. На крају победа Слободана и у другој рунди, док је трећу рутински завршио у своју корист, а резултат свега је још једна златна медаља за српски бокс.

“Презадовољан сам. Иза мене је врхунска година, много сам напредовао. Донео сам титулу Сомбору у клупској Супер лиги. За Партизан обезбедио вицешампионску титулу на Појединачном првенству Србије. И сада у Скопљу тешки ривали, у финалу фаворизованог Велшанина сам надвисио и носим медаљу у Србију. Једва чекам деби за Црвену звезду у Регионалној лиги” – поручио је Игор Рогић.

0 views0 comments

Comments


bottom of page