top of page

Бокс спаја регион, Заев послао поздраве председнику Вучићу и захвалност за вакцине!

Престоница Северне Македоније била је домаћин председницима боксерских савеза еx-Yу земаља. Овом приликом одржан је састанак челних људи највећих институција пламените вештине земаља Западног Балкана. Главна тема била је наставак Регионалне боксерске лиге, која је почетком 2021. године покренута уз подршку председника Републике Србије Александра Вучића у Београду и председника АИБА Умара Кремљева.

“Преносим вам поздраве нашег председника Александра Вучића. Надам се да ћете доћи у Београд 26. октобра да са осталим лидерима Балкана увеличате церемонију Свечаног отварања Светског првенства у боксу у Београду” – биле су речи којим је своје обраћање премијеру Северне Македоније Зорану Заеву започео Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије.

Премијер Зоран Заев у Влади Северне Македоније састао се са председником македоснке Националне боксерске федерације Примиславом Димовским, председницима боксерских савеза Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и њиховим члановима, у оквиру недавно основане Регионалне боксерске лиге, разговарали су о унапређењу регионалне и међународне сарадње кроз спорт, као значајну подршку у промоцији јединства, толеранције и међусобног разумевања.

На састанку су сви присутни изразили подршку успешној реализацији пројекта Регионална боксерска лига, који је оцењен као одличан показатељ сарадње у региону. У наставку разговора предложени су начини подршке Регионалној боксерској лиги, а посебна атракција биће мечеви на трговима главних градова држава учесница РБЛ. ТВ Арена Ченелс Груп преноси све мечеве што додатно даје на тежини Регионалној боксерској Лиги и промоцији не само бокса већ и градова у којима се одржавају мечеви, али и поруку како сарадња међу државама може започети захваљујући спортским пројектима.

Регионална лига наставља свој пут. Наредно, друго коло у обе групе одржаће се крајем јуна и почетком јула. Дерби кола је Црвена звезда – Витезови Загреб у Београду.


0 views0 comments

Теразије 45

11000 Београд,

Србија

Пон-Пет: 08 до 14

Суб-Нед: Затворено

+381 11 61 82 891

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

©2022 Serbian Boxing Federation / Bokserski Savez Srbije

bottom of page