top of page

ШАДРИНА ЗЛАТНА, РАПАИЋ СРЕБРНА У ПОЉСКОЈ

Ниска медаља српског бокса наставља свој континуитет. За нова одличја за Србију побринуле су се наше боксерке коју сун ас обрадовале и учиниле поносним на изуетно јаком такмичењу одржаном у Пољској. Отворени турнир за жене, 17. по реду одржан је у Гливицама од 4. до 11. септембра 2022. Турнир са великом традицијом и квалитетом Силесиан Опен био је припремни за предстојеће ИБА Омладинско светско првенство у боксу, ЕУБЦ Европско првенство у елитном боксу за жене и ЕУБЦ Европско јуниорско првенство у боксу. Женски турнир у Пољској одржан је у катеогријама елита, младе и јуниоре, а српски тим се кући враћа окићен са две медаље.


Победничко постоље, српску химну и злато око врата извојевала је Наталија Шадрина у категорији до 63 килограма. На путу до злата Наталија је савладала Сару Беран из Хрватске, Лудберг Јани из Шведске из Канфору Асунату Италије.


“Задовољна сам мечевима у Пољској. Јак турнир И сјајна провера пред Европско у Црној Гори. Даћу све од себе да поновим резултат из Пољске на Европском И освојим злато за Србију на шампионату Старог континента. Мислим да је време за победничко постоље И химну Боже правде на Првенству Европе за жене. Спремна сам за ту мисију” – рекла је репрезентативка Србије Наталија Шадрина.


Сребрну медаљу на реномираном такмичењу у Пољској за Србију је освојила Александра Рапајић у категорији до 70 кг победом над Казахстанком Аскаром Балзхан и Пољакињом Јулијом Михалек. Заустављена је у борби за злато од Тајланђанке Маникон Баисон.


Србију су на Силесиан Опену у Пољској поред Наталије и Александре представљале: Снежана Шиљковић - 48кг, Јелена Зекић - 57кг, Милена Матовић - 66кг, предвођене тренером Марком Тубићем.


ЕУБЦ Европско првенство у елитном боксу за жене биће одржано у Црној Гори од 11. до 23. октобра 2022.




1 view0 comments
bottom of page