top of page

СРПСКИ БОКСЕРИ У МАРИБОРУ ЈУРЕ СВЕТСКИ СРЕБРНИ ПОЈАС

Међународна бокс федерација (ИБА) одлучила се на покретање Светске боксерске турнеје потпуно новог такмичења које ће се састојати од низа догађаја који су класификовани у четири категорије: турнири за дијамантски појас, златни појас, сребрни појас и бронзани појас. Ново такмичење стартује у Марибору са турниром серије Силвер Белт од 19. до 29. октобра 2022. Догађај у Словенији имаће сребрну категорију и дочекаће боксере широм света међу којима ће се борити и репрезентативци Србије.


На припремама српске бокс селекције које су одржане на Соколцу у Републици Српској од 5. до 14. октобра 2022. учествовали су: Раде Јоксимовић, Омер Аметовић, Назиф Сејди, Џејлан Тоскић, Игор Рогић, Алмир Мемић, Слободан Јовановић, Бојан Станојловић, Садам Могамедов и Ален Машовић.


На дебију Светске боксерске турнеје у Марибору боје Србије браниће Аметовић, Мемић, Могамедов, Фјодоров, Агејев, Мирончиков и Галанов.


“Припреме су показале висок ниво спремности наших репрезентативаца који ће се у Словенији борити са колегама са различитих континената, побољшавајући своје вештине и укупно искуство. Ово новоформирано такмичење од стране Међународне боксерске федерације имаће велики значак, покренуће револуцију у свету бокса јер ће кроз ова такмичења боксери имати прилику да се чешће боре са својим ривалима са свих страна планете. Кроз те борбе знаће и видеће где сун а светској сцени, шта треба чинити у будућности како би побољшали сопствени ниво и квалитет, а уједно ће скупљати вредне поене који ће помоћи да се дефинишу не само најуспешнији боксери на крају године на планети, већ и најуспешнији национални савези, који су остварили највише резултате током целе сезоне” – каже селектор српске мушке бокс селекције Србије Милан Пиперски.


Нови светски боксерки пројекат је пред нама од којег се очекује да изнедри телес такмичарске револуције и подигне ниво бокса на светској сцени.


“Ова серија турнира знатно ће утицати и профилисати снаге свих репрезентација приликом одласка на светски шампионат јер ће селектори знати каквим капацитетом располажу управо на тој светској сцени где до сада нису имали већи број турнира. Досадашња међународна такмичења, чак и она са дугом традицијом окупљала су боксере из целог света, али никада на нивоу на којем се очекује да буде Светска боксерка турнеја. Почетак као и сваки у свему сигурно неће бити лак, али сваки почетак је вредан рада и залагања када је идеја добра и има добре намере. Српска бокс селекција је спремна за нове изазове у рингу, за нове победе. Као и увек, тако и на овој серији такмичења стремимо медаљама и надам се да ће их бити у лепом броју” – истакао је селектор српске мушке бокс селекције Србије Милан Пиперски.




23 views0 comments
bottom of page