top of page

СРПСКИ БОКСЕРИ КРЕЋУ У БИТКЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У ЈЕРМЕНИЈИ

Најважније такмичење за сениоре у 2022. Европско првенство стартује са првим борбама у јерменском граду Јеревану. Шампионат Старог континента окупио је 219 боксера из 39 земаља, међу којима и десет репрезентативаца Србије.


Србију ће на Европском првенству представљати: Омер Аметовић, Тамир Галанов, Павел Фједоров, Вахид Абасов, Сандро Полетан, Алмир Мемић, Артум Агејев, Владимир Мирончиков, Садам Магомедов и Сергеј Калчугин. Од десетке која ће бранити боље наше земље у Јеревану чак седам борило се у београдској Арени на Светском шампионату који је одржан 2021. међу којима и освајач бронзане медаље Владимир Мирончиков.


Први од српских боксера на мегдан излази Агејев (полутешка категорија до 80 кг) 23. маја и снаге ће одмерити са Пољаком Матеушом Гоинским. Уколико оствари победу у наредном колу окечкује га Шпанац Шами Газимагомед Гаруфова Валидов, друга победа би значила и пласман у четвртфинале где би се борио за победу која би значила улазак у полуфинале и сугурну бронзу.


Другог дана такмичења (24. маја 2022) у Јерменији у ринг ће три српска боксера. У категорији до 54 кг Тамир Галанов бориће се против Немца Салаха Омара Ибрахима и уколико оствари победу наредни меч би боксовао против Бугарина Панева Даниела Асенова где би победила донела сигурну бронзу. У полусредњој категорији (до 71 кг) Сандро Полетан у првом колу бориће се против Финца Сама Морватија. Пласман у друго коло донело би Полетану битку са Турчином Неџатом Екинчијем. Калчугин Сергеј у супертешкој категорији (+92кг) први меч боксује против Румуна Развана Кристијана Филипа, победа доноси судар са Немцем Раманом Хесом Нелвием Тиафаком.


У среду 25. маја на великој бокс сцени европског шампионата 2022. за сениоре видећемо младе и велике наде српског бокса. У мува категорији (51кг) Омер Аметовић боксује са Емоном Шоном Маријем, у средњој категорији (75кг) Алмир Мемић одмериће снаге са победником меча Отар Наверјани (Грузија) – Даниел Иљушонок (Израел), док ће наш крузераш (86 кг) Владимир Мирончиков у првом мечу рукавице укрстити са Хрватом Дамиром Плантићем.


Преостала три репрезентативца Србије прве мечеве боксују 26. маја. У лакој категорији (60кг) Павел Федоров бориће се против Украјинца Јарослава Картсизова, Вахид Абасов у полувелтер категорији (63,5кг) наћи ће се очи у очи са Ирцем Еугеном Мек Кевером, док ће наш тешкаш (92 кг) Садам Магомедов у клинч са Џемалом Бошњаком из БиХ.


“На великим такмичењима као што су Европско и Светско првенство нема више слабог ривала. Све европске земље су сада изузетно јаке, посебно шампиони из свих тих земаља који су дошли у Јереван да се боре за злато Старог континента. Идемо корак по корак и надамо се да ће бити пуно победа за Србију” – рекао је селектор мушке бокс селекције Србије Милан Пиперски.


Српски боксери су за Европско првенство 2022. имали тронедељне припреме у Русији, у бази Чехов, једном од најбољих бокс тренинг центара света.




11 views0 comments
bottom of page