top of page

СРПСКЕ БОКСЕРКЕ У СТРОЈУ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У БУДВИ

Српске даме у бокс рукавицама спремне су за најважније такмичење за сениорке у 2022, Европско првенство које стартује са првим борбама у црногорском граду Будви 11. октобра, а завршава 22. октобра када ће се знати које боксерке су стигле до победничког постоља. Шампионат Старог континента окупиће крем женског бокса у конкуренцји елите међу којима ће бити и шест репрезентативки Србије.


Селектор женске бокс репрезентације Србије Марко Тубић определио се за следећи састав који ће боје наше земље бранити на Европском првенству 2022. у Медитеран спорт центру: конкуренција до 50кг Снежана Шиљковић, 54кг Јелена Зекић, 60кг Наталиа Шадрина, 63кг Милена Матовић, 66кг Јелена Јањићијевић, 70кг Александра Рапаић.


Припреме за европски испит женска бокс селекција Србије одрадила је у неколико етапа и на неколико локација: 14 - 26.09.2022. специјални тренинг снаге са личним тренерима у Жабљу: Шиљковић 50 кг, Зекић 54кг, Матовић 63кг, Рапаић 70кг. Од 26. до 29. септембра међународни камп у Нитри (Словачка) где су се спремале репрезентативке Словачке, Чешке, Мађарске, Холандије, Немачке и Србије. Управо је завршен међународни турнир у Братислави који је био припремног карактера за ЕП и последња провера снага пред одлазак у Будву где нејпре следи припремни камп од 04. до 11.10. када креће шампионат Европе за даме.


Српски тим путује пут Будве надахнут, јак, компактан и одлучан да кући донесе што већи број медаља. Шадрина која је 2021. понела титулу најбоље боксерке на Балкану, је недавно победила на најјачем светском турниру за жене који се традиционално одржава у Пољској. Рапаић је освојила бронзу у Поречу на Европском првенству за младе сениорке, Ћирковић је у Софији постала првакиња Европе на Европском првенству за јуниорке, Шиљковић је на почетку априла узела велики пехар за најбољу боксерку међународног турнира Београдски победник, Јелена Зекић се борила за медаљу на СП у Истанбулу и њено време тек долази, а сада је у Братислави била фантастична што потврђује и златна медаља коју је освојила у овом граду.


“На ово сам се одлучио јер сам сигуран да имамо лепу будућност у женском боксу. Увек ће се неко љутити, а неко бити задовољан. Имамо још неколико искусних девојака, које овај пут нисам позвао, али мој став је да шансу требају да добију млађе. Неке од њих су на последња два турнира у Пољској и Словачкој, као и у Турској на Светском првенству показале раскошан таленат. Пољска и Братислава су нам били главни тестови и веома сам задовољан. Припреме су ушле у завршну фазу и могу да кажем да једва чекамо почетак, а атмосфера је заиста врхунска међу девојкама” - поручио је Марко Тубић, селектор српских бокс дама.





3 views0 comments
bottom of page