top of page

Српкиња Нина Радовановић шампионка света у боксу (ИБО верзија, мува категорија)

Шампионка Србије у боксу, 26 – годишња Нина Радовановић која на светској ранг листи заузима 11. место, постала је првак света ИБО верзије у мува категорији (50,800 кг). Нина која је до сада имала четири шампионска појаса, до златне петице стигла је у Бриселу где се за ИБО титулу интернационалног првака света борила против домаће боксерке Санае Јах у 10 рунди.

Скор Јах био је 15 победа, два пораза и један нерешен меч, док је наша шампионка до окршаја у Бриселу „бројала“ 13 победа и два пораза.

Нина је до победе стигла одлуком судија 2:1, после 10 рунди (97:95, 97:91, 94:95).

Од самог почетка па до краја меча српска шампионка је диктирала темпо који је разарао противницу којој ни подршка неколико хиљада навијача није успела да помогне.

„Дошла сам спремна да узмем титулу, то сам и остварила. Кроз целу борбу противница је покушавала да ме на различите неспортске начине угрози, што може да се закључи и из тога да је добила јавну казну за држање. Меч је проглашен у моју корист и сада је појас у мојим рукама. Сада остаје шест месеци да се организује меч за одбрану, видећемо шта ће и како бити јер до сада није било озбиљних спонзора и ТВ станице која би преносила и подржала догађај када сам претходних година била у истој ситуацији. За сада остаје да као и до сада у тишини тренирам и покажем свету и Србији колико тек могу, јер оно што сада у рингу видите је само мали део рада мене и мог тима“ – истакла је Радовановићева.

Уз Нину у Бриселу били су њен тренер Јован Таминџић, менаџер Лука Поповић и њена огромна подшка супруг Дарко.

„Меч је био сјајно организован, али организатори овог спектакла су све били подредили домаћој боксерки и веровали су у њену победу. Мени није први пут да побеђујем у гостима и доносим титуле кући. Моја екипа је опробана, доказали смо да можемо до великих резултата, а уз већ набројане чланове тима заслуге иду и на рачун мог кондиционог тренера Давида Радуловића који је уз мене целу моју каријеру“ – закључила је бокс шампионка света и Србије Нина Радовановић.


1 view0 comments
bottom of page