top of page

СВИ БОКСЕРИ ПОД ЈЕДНОМ ЗАСТАВОМ - ДОДИК И БОРОВЧАНИН О ЈАЧАЊУ БОКСА ДВЕ БРАТСКЕ ЗЕМЉЕ

Председник Републике Српске Милорад Додик угостио је председника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина у Бања Луци где су разговарали о јачању сарадње између бокс савеза две братске земље и где је договорено да сви боксери из Републике Српске који имају двојно држављанство боксују за Србију.


„Са председником Боксерког савеза Србије Ненадом Боровчанином разговарао сам о потреби даљег јачања сарадње наша два боксерска савеза и интерграцији бокс лиге Србије и Српске. За развој бокса у Републици Српској од великог је значаја помоћ коју пружа Боксерки савез Србије и срећан сам да ће та сарадња у наредном периоду бити још боља и конкретнија. Ненаду сам захвалио на огромној подршци и доприносу БСС афирмацији и популаризацији бокса у Републици Српској и дао пуну подршку активностима које спроводе“ – истакао је председник Републике Српске Милорад Додик.


Племенита вештина је спорт који учи самоконтроли, самопоштовању, као и поштовању других, спорт храбрих, доследних, који уз телесну чврстину доноси и менталну која је кључ опстанка у данашњем друштву.





“Бокс у Србији пролази кроз ново доба ренесансе и повратка на стазе успеха какви су бележени на овим просторима пре неколико деценија. Циљ бокс прегалаца у Републици Српској је да се прикључи Србији на овом путу и да заједничким снагама овај спорт подигну на ниво који заслужује, а то је стварање шампиона светског калибра. Боксерки савез Србије има велике могућност за рад, усавршавање и постиже значајне резултате захваљујући председнику Александру Вучићу. Управо захваљујући томе у прилици смо да помогнемо развој бокса у Републици Српској кроз заједничке припреме, кадровску обуку, развој стручњака, истовремено учешће боксера у националним селекцијама, али и организацију такмичења и у Српској. Добар пример је Омладинска златна рукавица и коло боксерске лиге Србије које ће се одржати у Бања Луци у суботу 26. фебруара” – рекао је председник БСС Ненад Боровчанин.

268 views0 comments
bottom of page