top of page

СВЕТСКА ШАМПИОНКА САРА ЋИРКОВИЋ!

Рођена за велика дела, рођена да покори свет! Српско боксерско чудо од детета наставља златни низ, наставља да корача златним стазама које је поплочала у зноју лица свог. Сара Ћирковић је име које ће заувек остати уписано у анале светског бокса, девојчица милог осмеха и силовите песнице. Српска бокс репрезентативка седам месеци од освајања титуле најбоље омладинске боксерке Старог континента, када је Србији донела медаљу на коју се чекало 23 године, потврдила је доминацију и на шампионату света које се одржава у шпанском месту Бенидорм. Ћирковићева је освојила светско злато савладавши у финалу представницу Данске Винтер Софи Росхауг у категорији од 48 до 50 кг.


Последњу светску медаљу у омладинском боксу Србија је освојила 1998. године, када је у аргентинској метрополи Буенос Ајресу сребро освојио Геард Ајетовић, док је Дејан Рибаћ освојио бронзу.


Сада, 24 године касније историју златним словима исписала је чудесна Сара Ћирковић, српска репрезентативка, чланица БК “Обилић” из Зворника, потврдивши епитет неустрашиве “Обилићевке”. Ћирковићева је у полуфиналу Светског првенства у Шпанији победила изванредну боксерку Тамана из Индије. Био је то судар Европске И Азијске шампионке у коме је сву снагу, таленат, раскош удараца и храбро срце показала наша Сара.




Омладинско Светско првенство 2022. ушло је у историју и као најмасовније у историји. У конкуренцији 598 боксера из 73 државе укупно 21 земља имала је свог представника у финалу, међу њима и Србија у лику и делу Саре Ћирковић. Ни једна земља, осим Србије, са Балкана, укључујући и велику боксерску силу Турску која је овде наступила са скоро читавим женским и мушким тимом није имала ни једног финалисту.


82 views0 comments
bottom of page