top of page

САРА БРОНЗАНА НА "МАЛОМ СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ", ДОБАР УЧИНАК СРПСКИХ СЕНИОРА

Репрезентација Србије вратила се са престижног међународног Меморијалног међународног турнира Странџа где је остварила солидан резултато. На 74. међународном боксерском турниру Странџа у Софији (Бугарска), који се назива и „Мало светско првенство“, репрезентација Србије освојила је једну медаљи и остварила осам победа. Јуниорска светска и европска шампионка, наша Сара Ћирковић дебитовала је управо у Странџи у сениорској конкуренцији освојивши бронзану медаљу, док је мушки део екипе био надомак одличја.


Српски бокс тим на најпрестижнијем међународом турниру, који је по јачини и именима која се боре за медаље јачи и од европских и светских првенстава. приказао је изуетно квалитетне партије као и непресушни жар за победом. Оставили су сјајан утисак и када су губили, а били су то мечеви на ивици, мечеви о којима ће се дуго причати и мечеви у којима ће бриљирали пођеднако као и противници, али је одлука судија била у корист ривала из другог табора.


Међународни боксерски турнир Странђа који је ове године обележио 74. године постојања угостио је у свом издању 2023. укупно 38 земаља, 398 боксера, што је највећи број у историји овог турнира. Боксовало се у свих 25 елитних тежинских категорија, са учешћем 142 жене и 256 мушкараца. На Странџи су учествовале екипе са свих континената, а гледаоци у Хали спортова Софија имали су прилику да гледају боксере светске класе, као што су: актуелни олимпијски шампиони Кели Харингтон из Ирске и Баходир Јалолов из Узбекистана, актуелни светски шампиони Рашида Елис, Харви Џамал и Роби Гонзалес из САД, Ејми Бродхерст из Ирска, Тамара Тибо из Канаде, актуелни шампиони Европе Сахил Алахвердови, Артјуш Гомсијан и Георгиј Кушиташвили из Грузије, Билал Бенама из Француске и Вахид Абасов и Артјом Агејев из Србије, код жена нашу и светску јуниорску шампионку Сару Ћирковић.


Иако нису успели да стану на победничко постоље све похвале за сјајне и херојске партије које су пружили иду на рачун Алмира Мемића, Омера Аметовића, Вахида Абасобва, Владимира Мирончикова…


Омер Аметовић изгубио од Филинца Марвина Табама резултатом 3:2


Тамир Галанов изгубио од Италијана Сера Федерика


Алексеј Сендрик победио Италијана Паола ди Лерниа, изгубио од Турчина Керема Озмена


Вахид Абасов победио Белгијанца Антонија Какикула, Италијана Рема Салватија, изгубио од Узбекистанца Џафаров Саиђамсшид.


Алмир Мемић победио Грузијца Георгија Карабаџеа, изгубио од Бугарина Рамија Кивана Артјум Агејев изгубио од Казахстанца Бекзада Нурдаелетова.


Владимир Мирончиков Индијца Сахила, Грузијца Отара Наверианија, изгубио од Ирца Келина Касидија.


Садам Магомедов победио Аустралијаца Икена Енија, изгубио од Узбекистанца Мадијара Сајдракхимова


Сара Ћирковић победила Шпакињу Марију Гонзалес Касерес, изгубила од Францускиње Романе Моулаи.


Мушку сениорску селекцију пре одласка на шампионт света који је на програму у априлу у Узбекистану очекују припреме у Београду са селекција Француске, Ирске и још неколико тимова, а затим последња провера снага на терену на такмичењу којим се поноси српски бокс, а то је “Београдски победник – Меморијал Бранко Пешић” који ће ове године бити изузетно јак јер је увертира за Првенство света које је на програму од 1. до 14. маја у Ташкенту. Српским бокс дамама у конкуренцији сениорки следи одлазак у Индију на Светско првенство које је на програму од 15. до 26. марта 2023.




288 views0 comments
bottom of page