top of page

Руска бокс армада доминира „Златном рукавицом“

Одавно у Нишу и Србији један спортски спектакл није побудио такво интересовање публике и спортске јавности као турнир „Златна рукавица“ који се одржава овог викенда у „Чаиру“. Ова 61. „Златна рукавица“ по реду окупила је боксере из 25 земаља из целог света и преко 80 боксера, међу њима и госте из Русије, који су се заједно са селекцијом Србије спремали за ово такмичење. Захваљујући покровитељству Града Ниша улаз је бесплатан за све љубитеље племените вештине.

Финале је на програму 1. децембра 2018. са почетком од 19 часова у нишком „Чаиру“ уз ливе ТВ пренос на ТВ Арена.

Велико интересовање публике привлачи присуство легенди еx Yугославије, великана ринга који чине жири овог такмичења: Мирко Пузовић, Драгомир Вујковић, Аце Русевски, Миливој Лабудовић, Тадија Качар, Фазлија Шаћировић и Миодраг Перуновић.

Посебно интересовање побудио је наступ руске репрезентације, тренутно најбоље селекције на свету, који диминирају овим такмичењем, а потврда томе је што ће се у финалу 61. „Златне рукавице“ борити седам боксера из највеће земље на свету.

У квалификацијама тешкаши су одушевили нишку публику, а најбољи српски тешкаш Владан Бабић је изборио наступ у финалу уз Душана Јањића који боксује уводни меч финала (категорија до 52 кг) против Мароканца Јасина Бендада.

Недеља која је на истеку била је у знаку бокса у Нишу. Градоначелник Ниша Дарко Булатовић уприличио је пријем за бокс селекције Србије и госте из Русије и уручио златнике „Константин“ селекторима Томиславу Антељу и Александру Лукијанову.

Финалне борбе (1. децембар 2018. од 19 часова, „Чаир“, уживо пренос ТВ Арена):

(52 кг) Душан Јањић (СРБ) – Yassine Bendadda (MAR)

(56 kg) Abdelaziz El Madyny (MAR) – Alex Guzej (SLO)

(60 кг) Схамил Асцеров (РУС) – Арсак Томвасиан (РУС)

(64 кг) Abdelhaq Nadir (MAR) – Hadi Srour (NOR)

(69 кг) Иван Ступин (РУС) – Иурии Осипов (РУС)

(75 кг) Дмитрии Гринков (РУС) – Расул Алиев (РУС)

(91 кг) Дмитрии Цосциуг (МДА) – Алексеи Зобни (РУС)

(+91 кг) Evans Keddy Agnes (SEY)– Владан Бабић (СРБ)

Још један леп догађај обележио је ову бокс недељу у граду на Нишави. Декан Факултета спорта и физичког васпитања Ниш Проф. др Милован Братић је у име ове институције потписао Уговор о пословно-техничкој сарадњи између ове установе и Боксерског савеза Србије, кога је заступао Ненад Боровчанин, председник Савеза. Након потписивања уговора, Ненад Боровчанин је студентима Факултета спорта и физичког васпитања, одржао предавање у коме је говорио о историјским аспектима бокса и предностима бављења овим племенитим спортом.

Након одговарања на постављена питања, Ненад Боровчанин је позвао присутне да присуствују 61. финалу традиционалног међународног боксерског турнира „Златна рукавица“ у „Чаиру“.


4 views0 comments
bottom of page