top of page

РЕГИОНАЛНА БОКСЕРСКА ЕКС-ЈУ ЛИГА У НОВОМ ФОРМАТУ СТАРТУЈЕ НОВУ СЕЗОНУ

Уједињени у заједничку причу, за спас пламените вештине, савези еџ-Yу земаља протекле сезоне оформили су региналну лигу која је покренула прави процват и револуцију овог спорта на нашим просторима где је пре само неколико деценија био „број 1“, како по посећености, популарности, тако и масовности.


Регионалну боксерску еџ-Yу Лигу у сезони 2021/22 чинило је осам клубова из свих шест република бивше Југославије, данас самосталних држава, у новој 2022/23 такмичарској години биће примењен нови формат и обухватиће десет клубова.


Први шампион уједињене регионалне боксерске еџ-Yу Лиге је тим Црвене звезде који је у великом финалу одржаном у Скопљу салвадао екипу Лознице.


Нова сезона донеће нове клубове, нова лица у рингу, али и повратак култног клуба БК Славија из Бања Луке. У сезони 2022/23. такмичиће се: Раднички Београд, Нови Пазар, Сомбор, Лозница, Вардар (Скопље), Никшић, Славија (Бања Лука, Задар, Марибор, Жељезничар (Сарајево).


Прво коло стартује у Бања Луци где ће се на велику сцену вратити чувени БК Славија који је изнедрио бројне шампионе, међу којима свакако најпознатијег легендарног Маријана Бенеша, затим Антона Јосиповића, Радована Бисића. Мечеви ће бити преношени уживо на ТВ Арена Фигхт и биће одржани у универзитетској спортској дворани Кампус. Жребом ће бити одлучено ко ће коме изаћи на мегдан по колима, а прве четири најбоље екипе ће ући у плеј оф који ће се одржати на неутралном терену, односно граду. Друга сезона регионалне боксерке лиге омогучиће и учешће омладинаца.


Регионална боксерска Лига еџ-Yу земаља у првој сезони је привукла огромно интересовање јавности, трибине су биле испуњене до последњег места на сваком колу, ТВ гледаност је била изузетно висока на ТВ Арена Фигхт која ће и ову сезону ексклузивно преносити. Свако коло друге сезоне регионалне лиге биће на највишем могућем нивоу организације у смислу спортског догађаја, као и техничко-продукцијских елемената и ТВ преноса.


Јавност нестрпљиво чека нови гонг за нову сезоне регионалне лиге која је препородила пламениту вештину на нашем поднебљу, извукла на површину адреналин, енергију и храброст која краси овај спорт који је дуго био на маргинама. Уједињење бокса бивших земаља Југославије показало је да спорт изнад свега, да зајдничким снагама могу да се направе важни и велики кораци ка будућности за коју сви желимо да буде светла. Одмах након прве сезоне региналне лиге светлост је обасјала бокс сцену Балкана која трасира пут који води ка светским висинама овог спорт кујући нове шампионе за велика дела у планетарној композицији.






6 views0 comments
bottom of page