top of page

ПЕШИЋ ПОКОРИО МОСКОВСКИ РИНГ

У организацији веома цењене руске боксерске промотерке куће "Правда фајтинг" српски професионални боксер Андреј Пешић на великој боксерској приредби у Москви забележио је своју четрнаесту победу у профи рингу. Под разорним ударцима српског 196 цм високог боксера у крузер категорији (90,72кг) пао је домаћи боксер Сергеј Белошапкин,

"Још једном се потврдило да апсолутно није лако победити Руса, нарочито не на његовом терену. Белошапкин је јако искусан борац са пуно мечева у професионалном боксу, има одлично кретање и вешто избегава и неутралише нападе противника. На срећу ја сам се за овај меч темељно припремао, наметнуо сам јак темпо и са два добра крошеа на крају треће рунде приморао сам противника на предају. Пресрећан сам што сам успео да остварим овако значајну победу и оставим добар утисак, јер сам од руских промотера добио понуду да ускоро поново наступам у Русији. Захваљујем се држави Србији, Боксерском савезу Србије и Граду Лесковцу што су стали иза организације овог меча" – рекао је српски боксер Андреј Пешић. .

Пре самог меча 27 – годишњи Андреј са својим тренером Братиславом Пешићем провео је десет дана финалних припрема у главном граду највеће земље на свету.

“Имао сам фантастичне услове за рад, одличне спаринге. У Русији је бокс национални спорт и увек на високом професионалном нивоу, ако тога нема, ниси у игри, они не признају аматеризам у раду и то ми се јако допада. Јер само велики рад, посвећеност и уз све то приземност, једноставност у свему, али велики циљеви, то доводи до жељеног резултата” – закључио је Пешић.



8 views0 comments
bottom of page