top of page

Миодраг Перуновић нови селектор Боксерске репрезентације Србије

Првак Европе 1979, вицешампион света 1978. и вицешампион Европе 1981. Миодраг Перуновић бивши боксер репрезентације Југославије, рођен 10. децембра 1957. на Цетињу, изабран је за новог селектора Боксерске репрезентације Србије. На тој функцији Миодраг ће наследити Томислава Антеља који је крајем 2018. поднео оставку из приватних разлога.

Перуновић се активно боксом се бавио од 1972. до 1994. године. Селектор репрезентације Југославије био је од 1995. до 2001. године. У боксу је постигао изузетне резултате и поред највећих резултата (првак Европе 1979. вицешампион света 1978. и вицешампион Европе 1981) био је и првак Балкана 1980, првак Медитерана као и интерконтинентални шампион у ИБФ верзији у професионалном боксу од 1989. до 1992.

Најбољи спортиста Црне Горе био је три пута 1976. 1978. и 1981, најбољи спортиста Југославије за младе 1978. и најбољи спортиста Југославије за сениоре 1979. године. Тренерско искуство и резултати Перуновића су такође за велики респект. Под његовим вођством селекција Југославије је на Медитеранским играма 2001. освојила три медаље (златну и две бронзе), 1995. на СП у Берлину бронза и две бронзе на ЕП у Тампереу 2000. године.

Прво окупљање репрезентативаца Србије под селекторском палицом Перуновића биће у јануару 2019. Поред селектора Перуновића стручни штаб Боксерске селекције Србије чине: Душан Милеуснић – тренер, Милан Пиперски – селектор омладинаца и тренер сениора, Драган Васиљевић селектор кадета и јуниора.

„Крећемо са бизичним припремама на које сам позвао шири круг кандидата за репрезентативни дрес. Након припрема биће познат списак боксера који ће нас представљати на еврпским шампионатима који нам предстоје. Очекује нас велики рад и дисциплина јер само то доноси жељени резултат“ – јасан је нови селектор Боксерске селекције Србије Миодраг Перуновић.

Председник БСС Ненад Боровчанин истиче да није имао дилему о томе да Перуновићу понуди место селектора.

„Трофејни и врхунски спортиста и тренер, то је наш Миодраг, нисам имао дилему и драго ми је што смо направили договор за који верујем да ће донети оно што сви желимо, а то су медаље са највећих светских такмичења. Циљ БСС и свих поклоника овог спорта у нашој земљи је да поново имамо врхунске репрезентативце који ће жарити и палити светском бокс сценом. Перуновић ће имати огромну подршку од БСС на том путу стварања нових бокс асова Србије“ – закључио је Боровчанин.


4 views0 comments
bottom of page