top of page

МЕМОРИЈАЛОМ У ВАЉЕВУ СТАРТОВАЛА БОКСЕРСКА ЛИГА СРБИЈЕ 2022/23

Боксери Србије кренули су у лигашко бокс такмичење 2022/23. које је протеклог викенда стартовало у Ваљеву меморијалом Слободан Лазић – Цимер. Нови систем такмичења обухвата све боксере свих клубова Србије свих тежинских категорија, осим пионира.


Лигашко такмичење турнирског карактера одржаваће се два пута месећно, увек у другом граду домаћину. Друго коло Боксерске лиге Србије 2022/23. заказано је за 29. октобар у Зрењанину под називом меморијал Звонко Вујин.


Новембар месец најбоље боксере Србије угостиће у јужном делу наше земље, најпре у Прокупљу 12. новембра меморијалом Властимир Станишић Лаци, затим 26. новембра у Крагујевцу меморијалом Драгослав Јаковљевић – Бабеа.


Овим начином Боксерски савез Србије и наши боксери одају почаст легендама наше бокс сцене који су обележили историју овог спорта под нашим небеским сводом.


“Легенде ринга никада неће бити заборављене, то је недопустиво. Увек ћемо се трудити да сећање на све оно што су урадили за српски бокс, за све мајсторије у рингу које су направили живи, да на легендама које су они исписали стасавају нове снаге наше племените вештине и да им мотивација буду управо српски хероји у бокс рукавицама које смо имали, којим се и дан данас поносимо и скидамо капу њиховим делима” – истакао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.


Прво коло БЛС обележили су млади асови спрског бокса. Жар, енергија, високи ниво адреналина и жеља за победом присутна је међу свим боксерима, што гарантује високи ниво бокса и партије које ће донети ужитак публици и у колима која следе у такмичарској 2022/23. години.





104 views0 comments
bottom of page