top of page

Конференцијом у Београду најављен старт Боксерске лиге Србије 2018/19

Српски бокс је у великој експанзији! И док се репрезентативци, како сениори, тако и јуниори, враћају кући окићени свеже искованим медаљама, на домаћем терену тек се захутавају велике приче из ринга које ће нам изнедрити Боксерка лига Србије.

Надахнути и инспирисани за највише циљеве, најбољи боксери Србије крећу у лигашко бокс такмичење које стартује дербијем И кола, 18. октобра 2018. у Ваљеву када ће се сударити екипа домаћег Металца и традиционалног љутог ривала из Лознице.

Мечеве ће у директном телевизијском преносу емитовати ТВ Арена, као и сваки дерби наредних десет кола колико је планирано за двокружни систем лиге. Остали мечеви И Кола Боксерске

Лиге 2018/19 су:

Ниш: БК “Наиссус” Ниш вс БК “Раднички “ Београд

Нови Сад: БК “Војводина” вс БК “Раднички” Крагујевац

Боксерска лига Србије најављена је конференцијом за медије која је одржана у ТЦ Рајићева у Београду (бутик Ранццо) где су се медијима представили млади асови српског бокса, међу којима и Ђорђе Бујишић који је недавно освојио сребро на елитном такмичењу „Златни појас“ у Румунији.

„Након 15 година лигашко такмичење угледаће светлост дана на радост нас љубитеља племените вештине, како боксера, боксерских радника, тако и свих поклоника овог спорта. Шест клубова окупило је најбоље боксере Србије који ће одмерити снаге у осам тежинских категорија, док ће се Екипни шампион знати у мају када је планиран завршетак Боксерске лиге Србије. Задовољство да отворе ову лепу бокс причу имају боксери Металца из Ваљева и њихови гости из Лознице. Крећемо спектаклом, а верујемо да ће тако бити и на крају овог лигашког такмичења. Жар, енергија, и жеља за победом су огромни међу свим боксерима, што нам гарантује и сјајне борбе, високи ниво бокса и партије које ће донети ужитак публици, како оној која буде уживо пратила мечеве, тако и свима који буду пратили мечеве преко малих ТВ екрана на ТВ Арена. Боксерка лига Србије 2018/19 представиће нам младе снаге бокса наше земље, момке који крче своје бокс горе на путу ка највишим циљевима, како на домаћој, тако и међународној сцени. Уживајмо у чарима овог спорта“– рекао је директор Боксерске Лиге Србије Никола Милинковић.

Конференцији су присуствовали и млади асови бокса Србије, актери будућих лигашких окршаја: Петар Стошић ( БК Наиссус, Ниш), Ђорђе Бујишић (БК Раднички, Београд), Стефан Панић (БК Лозница), Алекса Митић (БК Наиссус, Ниш), Вељко Глигорић (БК Војводина, Нови Сад) и Слободан Јовановић (БК Раднички, Крагујевац).

„Боксерска лига нас је све мотивисала. Озбиљно се припремамо да докажемо снагу и квалитет, озбиљно радимо на томе да дођемо до зацртаног циља, а то је освајање титуле Екипног шампиона Србије. Спремни смо и једва чекамо да мечеви крену, да проради адреналин. У овој Лиги знамо сви нема слабих бораца, сви смо сјајни ударачи, у форми смо, обећавамо сјајне борбе које ће се дуго препричавати међу љубитељима бокса“ – рекао је нишки боксерски ас Петар Стошић (БК Наиссус).



6 views0 comments
bottom of page