top of page

„Златни гонг“ у Скопљу у знаку српских боксера

Бокс селекција Србије је најуспешнија репрезентација међународног турнира, 48. по реду “Златног гонга” традиционално одржаног у Скопљу. Довољно је рећи четири злата и три сребра.

Најсјајније одличје освојили су: Вељко Глигорић 56кг, Дамјан Грмуша 64кг, Петар Стошић 69кг и Никола Стевановић 81кг, док су са сребром око врата пут Србије кренули Саша Суљић 52кг, Немања Гавриловић 60кг, Ђорђе Бујишић 75кг.

„Очекивана доминација наших репрезентативаца, који су још једном потврдили да су у великој експанзији и да се српски бокс диже из пепела. Припреме недавно спроведене у Русији, затим и у Београду почињу да узимају данак. У 2018. са свих такмичења на којима смо били српски боксери вратили су се са бар једном медаљом, а успеси су и много већи. Верујемо да би Србија имала још једно злато у Скопљу, да наш Ђорђе Бујишић није поломио шаку у полуфиналу, где је са повређеном руком успео да победи и пласира се у финале. Надамо се и желимо Ђорђу брз опоравак и повратак у победнички строј. Следи нам најважније такмичење у финишу сезоне, којим ћемо заокружити 2018. годину, а то је „Златна рукавица“ и сада са окрећемо припремама за наступ у Нишу“ – рекао је селектор боксерске селекције Србије Томислав Антељ.

Пехар за најбољег страног боксера на „Златном гонгу“ освојио је српски боксер, вишеструки државни шампион и освајач многих међународних турнира, Дамјан Грмуша.

„Пут Скопља отишли смо са само једним циљем, а то је било освајање злата за Србију. Урадили смо сјајан посао. Веома сам срећан што сам што сам био на висини задатка, што сам део репрезентације Србије и што сам испунио не само своја очекивања већ и оправдао поверење које ми је указао тренер Антељ. Почаствован сам чињеницом да сам проглашен за најбољег боксера на овом такмичењу. Сада максимално мотивисан настављам са припремама за такмичење које је свима нама репрезентативцима Србије најважније, а то је „Златна рукавица“ која ће бити одржана у нишком Чаиру. Колеги Бујишићу сви желимо брз опоравак и повратак у ринг“ – рекао је Грмуша.

„Златни гонг“ био је финална провера наших боксера пред њихов долазак у нишки „Чаир“ у коме ће 1. децембра 2018. бити одржано финале 61. по реду „Златне рукавице“, док су квалификације резервисане за 29. и 30. новембар.


3 views0 comments
bottom of page