top of page

ЗАХУКТАЛА СЕ 40. ВОЈВОЂАНСКА ЗЛАТНА РУКАВИЦА

Један од најпрестижнијих турнира у олимпијском боксу за омладинске категорије, ове године одржава се јубиларни 40. пут у Суботици. Реч је о Војвођанској златној рукавици која је старовала 14. септембра у Суботици у Хали спортова, а финале је заказано за 18. Септембар 2022, на Градском тргу.


Турнир за омладинце и омладинке окупио је 204 боксера и боксерке са свих континената, из 22 земље, а одржава се у организацији Бокс клуба "Спартак" и Боксерског савеза Србије, а уз подршку Града Суботице и градског Спортског савеза.


За бројне такмичаре овај традиционални турнир који је угледао светлост дана далеке 1980. године биће провера пред светско првенство које ће бити одржано у Шпанији.


“Припреме смо одрадили на на Палићу, било је доста повреда, али без обзира на све тренирали смо напорно и квалитетно, очекујем да репрезентативци наше земље постигну добар резултат, да нам донесу мноштво медаља и ово је својеврсна провера пред светско првенство које ће бити одржано у Шпанији од 13. до 27. новембра ове године – рекао је селектор Омладинске репрезентације Србије у боксу, Ненад Васиљевић.


Прошлогодишња победница Војвођанске рукавице Сара Ћирковић, која је јуниорски шампион Европе, браниће трофеј од прошле године, док је прошлогодишњи победник Растко Симић, инаће вицешампион Европе, повређен током припрема, тако да неће бранити наслов шампиона на 40. Војвођанској рукавици у Суботици.






5 views0 comments
bottom of page