top of page

Завршено прво коло Боксерске лиге Србије 2018/19

Пузовић: “Велика ствар за српски бокс, јер без лиге нема бокса, нема напредовања“

Српски бокс ушао је у нову фазу, плодоносну, и граби ка златној будућности. Лигашко такмичење имало вратило се на сцену након вишегодишње паузе, а сам старт Боксерске лиге Србије донело је успешно и узбудљиво прво коло. Хале дупке пуне, квалитет мечева на високом нивоу.

Прво коло Лигашког тамичења Србије 2018/19 премијеру је имало у дерби сусрету које је одиграно у Ваљеву и у коме су рукавице укрстили БК Металац и БК Лозница, уз директан ТВ пренос на ТВ Арена. Дерби у припао је домаћину – БК Металац резултатом 12:4 у коме је Стефан Панић нокаутом подигао на ноге многобројне навијаче гостујућег тима из Лознице, али је победу домаћина потврдио тешкас Владан Бабић (БК Лозница) победом

техничким нокаутом и тако овацијама завршио меч Металац вс Лозница.

У недељу су одржана преостала два меча првог кола Боксерске лиге Србије у коме је екипа Радничког из Крагујевца као гост тријумфовала над Војводином 10:6. У том сусрету највише аплауза побрао је домаћи боксер Сандро Полетан победивши на поене Слободана Јовановића, али то није било довољно Војводини за победу.

БК Наиссус из Ниша био је домаћин Радничком из Београда, где су гости тријумфовали 10:6, а меч је преломила борба полутешкаша који су водили прави мали рат у рингу и где је гост Никола Јовановић победио домаћег боксера Николу Стевановића.

„Утисак након првог кола је да се српски бокс налази на добром путу, да је покретање Лиге свежа крв у бокс организму Србије и нешто што ће донети потпуни преокрет на боље. Томе сведоче и три пуне хале током првог кола такмичења (Ваљево, Нови Сад, Ниш), аплаузи и овације публике, огромно интересовање за ове мечеве, позитивне критике које су пљуштале са свих страна. Наредно, 2. коло Боксерске лиге Србије биће одржано 17. новембра, када се у наставку шампионата могу очекивати мечеви на сваке две недеље. Календар је усклађен са календаром репрезентације Србије“ – рекао је директор Лиге Никола  Милинковић.

Легендарни бокс ас Југославије и Србије Мирко Пузовић, боксер који има медаље са свих највећих светских такмичења, укључујући и медаљу са Олимпијских игара одушевљен је новим Лигашким такмичењем.

“Велика ствар за српски бокс, јер без лиге нема бокса, нема напредовања, нити популаризације племените вештине. Срећан сам јер сам гледао врхунски бокс после

дуго година, као и што су хале биле пуне гледалаца”.

ТАБЕЛА:

КЛУБ/БРОЈ БОДОВА/БОДОВНА РАЗЛИКА/ДОМАЋИН/ГОСТ

БК МЕТАЛАЦ: 2 (12:4) (1:0) (0:0) БК РАДНИЧКИ БГ: 2 (10:6) (0:0) (1:0) БК РАДНИЧКИ КГ: 2 (10:6) (0:0) (1:0) БК НАИССУС: 0 (6:10) (0:1) (0:0) БК ВОЈВОДИНА: 0 (6:10) (0:1) (0:0) БК ЛОЗНИЦА: 0 (4:12) (0:0) (0:1)

И коло:

БК МЕТАЛАЦ – БК ЛОЗНИЦА 12:4

БК НАИССУС – БК РАДНИЧКИ БГ 6:10

БК ВОЈВОДИНА – БК РАДНИЧКИ КГ 6:10


2 views0 comments
bottom of page