top of page

ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА СРПСКЕ БОКСЕРЕ НА ЕП У ЈЕРМЕНИЈИ, ЧЕКА СЕ “БОЖЕ ПРАВДЕ”

Шампионат Старог континента за боксере у конкурецнији сениора који се одржава у јерменском граду Јеревану улази у завршну фазу. На најважнијем такмичењу за сениоре у 2022. очествовало је 219 боксера из 39 земаља, међу којима и десет репрезентативаца наше земље.


У Србију ће се окићени медаљама вратити наша два бокс репрезентативца Вахид Абасов и Артум Агејев. Први меч на ЕП у Јерменији за Србију је боксовао Агејев и уписао победу, управо је он први и дошао до медаље пласманом у полуфинале чиме је осигурао бронзу. У четвртфиналу у олимпијској категорији до 80 кг Агејев је био бољи од Бугарина Кристијана Николова, за финале бориће се са репрезентативцем Хрватске Луком Плантићем.


“Три одлична меча су иза мене, три важне победе и осигурана медаља, али овим што је до сада учињено нећу се задовољити. У полуфинале улазим максимално мотивисан, борићу се до последњег атома снаге за нову победу Србији која би значила финале и прилику да се освоји злато. Победничко постоље је мој циљ, мој сан, вредно сам радио на томе, форма је на високом нивоу, верујем у тријумф и да ћемо сви слушати химну “Боже правде” на крају овог шампионата у знак освајања златне медаље за Србију” – рекао је Агејев.


Другу сигурну бронзану медаљу Србији је обезбедио и Вахид Абасов који је убедљиво у олимпијској категорији 63.5 - 67 кг победио Шкотланђанина Тилера Џолија (5-0) у четвртфиналу Европског првенства. За финале српски репрезентативац бориће се против Молдавца Александреа Парашћијева.

“Нисам све рекао у рингу у Јеревану, медаља је ту, али још ништа није коначно. Остале су још две борбе, кажем две јер сам уверен да ћу наставити са одличним партијама и бирити се за злато. Нема лаких борби, нема лаких противника, сваки меч је прича за себе и сваки тежак на свој начин. Дошао сам по европско злато за Србију и верујем да ћу ринг напустити као шампион. Медаља у Београду на Светском првенству измакла је за педаљ, у Јерменији сам већ осигурао медаљу, али не задовољавам се брозном, мене занимају само највећа дела и победничко постоље. Надам се да ћу успети спровести у дело све ово за шта сам месецима напорно радио, да ћемо се сви заједно радовати злату” – закључио је Абасов.

Полуфинала заказана су за недељу 29. мај 2022. Сви у стручном штабу српске репрезентације, на челу са селектором Миланом Пиперским уверени су да ће наши момци бити сјајни и у полуфиналним дуелима.


Србију су на Европском првенству представљати: Омер Аметовић, Тамир Галанов, Павел Фједоров, Вахид Абасов, Сандро Полетан, Алмир Мемић, Артум Агејев, Владимир Мирончиков, Садам Магомедов и Сергеј Калчугин. На корак од медаља заустављени су у четвртфиналним дуелима Мемић, Мирончиков, Магомедов. Српски бокс на медаље са сениорског ЕП чекали смо још од давне 1991. када су нас у Гетеборгу бронзама обрадовали Мујо Бајровић (67 кг) и Вукашин Добрашиновић (63.5 кг).


Надамо се да ћемо Србе видети и у финалном дуелима у Јеревану, који су на програму у понедељак.



5 views0 comments
bottom of page