top of page

ГАСИЈЕВ: "ПОЗИВАМ СРПСКУ БРАЋУ НА СПЕКТАКЛ!"

Запитали смо се бар једном у животу гледајући акционе хероје на великом ТВ платну да ли је то баш тако како је на филму, да ли прште ударци, да ли влада рад, ред и дисциплина, да ли се пролива зној и крв у тој мери... Да то није само пука представа за оне који воле акцију, енергију, ударце, пад, али и шампионски повратак, да је то нешто јаче од тога, да је то оно што и сам назив каже племенита вештина уверила нас је посета тренингу једног од највећих актуелних асова светског профи ринга, Руса Мурата Гаријева који ће нову победу на профи сцени војевати код Геозавода и Београда на води. И има ту свега тога што су нам омиљена филмска издања о боксерима презентовала, све је саткано у једно са једним циљем, а то је тријумф у рингу.

“Гвоздени” нокаутер из Русије Гасијев изабрао је српску ружу вертова, планински рај Златибору за финиш припрема за излазак на велику сцену у Београду где ће се за 30. тријумф у каријери борити против Американца Карлоса Велча. Затекли смо га у потпуној самоуверености, мотивисаности и хируршки прецизном плану рада којим корак по корак бруси форму до савршенства који жели да демонстрира 26. августа 2022. на платоу иза Геозавода у Београду на води и оствари нови нокаут, “број 22” у каријери у живом ТВ преносу на ТВ Арена.

“Веома сам узбуђен, чекао сам овај момент веома дуго и верујем да ћемо ја и мој противник пружити љубитељима бокса веома добру борбу. Мој противник је веома искусан, добар, јак, али ја сам спреман за дуел са њим и за нову победу. Није ми важно одакле долази мој противник, да ли је у питању Американац, Енглез или слично, нити ко је боксер против којег боксујем, мој посао је само да уђем у ринг и победим” – објашњава 28 – годишњи Гасијев.

Србија је већ на прву лопту освојила срце Гасијева, светског бокс аса који је са својих 25 носио наслов шампиона планете (ИБФ титулу од 2016. до 2018. и ЊБА титулу 2018 у тешкој категорији до 90,7 кг).

“Србија је савршена земља, прелепих и дивних људи. Сваки дан овде доноси ми нове пријатеље, број се константно увећава и веома сам срећан у Србији. Увек за припреме за меч бирам планину, овај пут је то Златибор и све тече савршеним током” – истиче Мурат Гасијев.

Припреме на Златибору протичу у строгој, спартанској дисциплини.

“Да, будимо се око 8 часова, одмах одрадимо истезање, затим трчимо око 40 минута на стадиону, следе вежбе за кондицију, затим први бокс тренинг, након тога ручак, кратак одмор и затим други тренинг који је обично спаринг. Иде вечера и одлазак на спавање” – објашњава “гвоздени” Рус који каже да му се допала српска храна, да је јака и укусна и да ће након меча у Београду јести много српске националне хране, јер тренутно је због меча на посебном режиму исхране.

Светски бокс ас велики је љубитељ фудбала, навија за руски клуб Аланија из Владикакваза његовог родног града, руске републике Осетије. Одушевљен је српским и планетарним тениским асом Новаком Ђоковићем.

“Највећа звезда Србије је Новак Ђоковић. Гледао сам пуно његових мечева, како се бори, како игра, веома добар момак заиста. Читао сам и чланке о њему и видео да пуно новца даје на помоћ људима којима је потребна помоћ”.

Боксерске савезе Србије и Русије веже братска љубав, искрени односи, заједнички рад на стварању нових бокс шампиона. Кроз ову сарадњу дошло је и до тога да меч Гасијев – Велч буде управо у престоници наше земље.

“Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин је велики човек, мој пријатељ, пуно је урадио и пуно ради за бокс. Боксерски савези Русије и Србије су велики пријатељи, помажу се и верујем да ћемо у будућности имати пуно великих бокс мечева у нашим земљама. Позивам све љубитеље бокса у Србији, моју српску браћу да дођу на меч 26. августа у Београд. Обећавам да ћу им пружити велики и изузетни, спектаклурани драма бокс шоу” – закључио је Мурат Гасијев девети најбољи активни тешкаш на свету са скором (28-1, 21 КО).




1 view0 comments
bottom of page