top of page

ВУЧИЋ ОДРЖАО РЕЧ БОКСЕРИМА!

Српски бокс у топлини свог дома! Почиње изградња српске куће бокса, јединственог извора племените вештине у којој ће се развијати се и расти нове генерације шампиона, која ће креирати будућност српских уметника у рингу на један посебан начин. Усавршавање садашњих и изградња нових звезда српског бокса одвијаће се под једним кровом, са једном визијом, у оквиру једног духа и заједништва, са увек једним и истим циљем, а то је освајање медаље за Србију.


Вест да се ускоро креће са изградњом јединствене целине и простора намењеног српским боксерима, Националног тренинг центра о коме су маштале генерације и генерације поклоника овог спорта на нашим просторима ођекнула је међу нашим репрезентативицима попут најлепше могуће бајке. Након вишедеценијских сеоба кроз разне изнајмљене фискултурне сале, просторије у оквиру објеката других спортова, подстанарства време је за нову страницу, за оно што је српски бокс заслужио, а то је кућа бокса која ће бити жила куцавица и окосница овог спорта на нашем поднебљу.


Репрезентативци Србије налазе се на висинским и кондиционим припремама на Јахорини, предвођени селектором Миланом Пиперским који не крије одушевљење и задовољство што ће српски боксери коначно имати свој тренинг центар и услове за остваривање врхунског резултата наших боксера. Селектор најјаче бокс селекције наше земље истакао да је председник Републике Србије Александар Вучић одржао реч боксерима и да је Боксерски савез Србије већ добио локацију за градњу на Новом Београду, а да се почетак радова очекује врло брзо, по добијању неопходних грађевинских дозовола, јер су средства већ обезбеђена.


“Пресрећан сам што ће боксери добити свој тренинг центар и услове за рад као ретко која боксерска репрезентација у свету. Имаћемо све што имају најјаче боксерске нације, па верујем да ће нам и будући резултати бити у складу са условима. Кад смо недавно били на пријему код председника Вучића, обећао нам је да ћемо брзо добити жељену локацију. Вучић је као и увек био од речи, али нисам очекивао да ће таквом брзином испунити своје обећање. Захваљујем му се овом приликом, али ће му наша захвалност сигуран сам бити дража ако наставимо да у рингу побеђујемо за Србију. Обећавам му да ће боксери наставити да се боре и побеђују за нашу земљу, јер је бокс спорт бораца и патриота” – рекао је селектор Милан Пиперски.


Национални тренинг центар изградиће се на Новом Београду, у улици Др Ивана Рубара у 45 блоку. На парцели од два хектара нићи ће најсавременија боксерска сала, опремљена свим неопходним реквизитима за савремени спорт. У оквиру српског насионалног бокс центра налазиће се ресторан за спортисте, свлачионице, сауне, спаваона, учионице, трим стаза, отворени тренинг парк са рингом на отвореном окружендрвећем и зеленилом, као и хала за одржавање мечева.


Пред српским боксом и прегаоцима овог спорта у нашој земљи је велики рад, који ће тражити проливање зноја, непроспаване ноћи, даноноћни ангажман, али такав вид деловања ће за резултат имати базу из које ће се писати нова, лепша и савремена историја бокса Србије!




3 views0 comments
bottom of page