top of page

БОРОВЧАНИН У БОРДУ ДИРЕКТОРА ЕВРОПСКОГ БОКСА

Српски бокс бележи врхунске резултате на свим пољима, како на такмичарском тако и на пољу званичника и руководства које нас представља широм меридијана. Из недеље у недељу наши репрезентативци жању медаље на међународној сцени и тиме за српски бокс утиру стазе блиставе будућности. Нова потврда великог, непрестаног и квалитетног рада српске бокс сцене стиже нам из италијанског Асисија где је председник Боксерког савеза Србије Ненад Боровчанин изабран у борд директора Европске боксерске конфедерације – ЕУБЦ.



Боровчанину је одато велико признање и захвалност од стране челника европске куће бокса за све што је председник БСС урадио за племениту вештину на Старом континенту, али и глобално врхунском организацијом Светског првенства у Београду 2021. за мушкарце.

Све земље, чланице еџ-Yу гласале су за улазак Боровчанина у борд директора ЕУБЦ, као и Русија, Украјина, Јерменија... Председник БСС побрао је највећи аплауз и овације присутних током представљања на Изборном конгресу ЕУБЦ. Годишњи конгрес Европске боксерске конфедерације у италијанском Асисију окупио је 47 земаља, а за новог предесдника ЕУБЦ именован је Грк Др Јоанис Филипатос.

Након избора Борда директора ЕУБЦ и новог председника Филипатоса, у салу је ушао и председник ИБА (Међународне бокс федерације) Умар Кремлев и одржао говор, где је похвалио рад Конгреса и рекао да верује да ће нови тим још више допринети развоју бокса у Европи.

У Истанбулу 13. и 14. маја 2021. биће одржан и изборни конгрес Светске боксерске федерације, где ће се бирати председник и чланови борда директора ИБА.


24 views0 comments
bottom of page