top of page

БОКСЕРИ СРБИЈЕ БРУСЕ ФОРМУ ЗА 2023. НА ПРИПРЕМАМА У ДУБАИЈУ

Нова календарска 2023. куца на врата, а са њом српским боксерима такмичења и изазови, велики задаци у виду квалификација за Олимпијске игре као и Светско првенство у Узбекистану. За мушку боксерку репрезентацију Србије нема предаха, ради се напорно и пуном снагом на припремама које наш тим већ другу недељу реализује у Дубаију заједно са колегама из Уједињених арапских Емирата.


Племените вештине у Србији и УАЕ одлучиле су да заједничким снагама раде на масовности, квалитету, просперитету и будућности овог спорта. Први корак био је потписивање историјског споразума о заједничкој сарадњи у циљу размене искустава и кампова и учешћа на турнирима који су парафирали у септембру 2022. председници бокс федерација Анас Ал Отаибе и Ненад Боровчанин. Спој са једне стране искуства које српски бокс поседује у овом спорту и са друге стране најсавременија инфраструктура бокс федерације УАЕ уз заједнички рад гарант су просперитета овог спорта у обе земље на домаћој и међународној сцени.


Под будним оком тренера Небојше Чуровића, Бранимира Јовичића, Вука Милисав Симића и Болата Жумадилова и доктора Огњена Ђурђевића, максимално мотивсани да у 2023. испишу историју припрема се 20 репрезентативаца наше земље: Омер Аметовић, Семиз Аличић, Вахид Абасов, Алмир Мемић, Садам Могамедов, Срђан Томић, Растко Симић, Урош Чингелић, Џенис Ванић, Христофер Димитров, Срђан Теофиловић, Марко Пижурица, Филип Џида, Филип Станојевић, Тарик Рашљанин, Никола Богатиновски, Василије Ђурђевић, Душан Велетић, Санел Хасановић.


“Припеме које имамо у Дубаију су припреме опоравка наших младих бокс снага. Након најуспешније такмичарске године српског бокса у последњих неколико деценија у којој су српски боксери и боксерке освојили медаље на сваком такмичењу на коме су се појавили, од европских до светских, међу којима су и европска злата, ове припреме су награда новог потпредседника за развој Боксерског савеза Србије Олега Черепанова задуженог за националне селекције и новог директора за развој БСС Владимира Бурдуна. Српска бокс репрезентација смештена је у хотелу Емират Спорт у оквиру “Дубаи спорт цитy” где у најсавременијим условима што постоје на планети спроводе припреме заједничким снагама са бокс селекцијом Уједнињених арапских Емирата и где је сјајан домаћин нашој комплетној бокс делегацији Дарија Ратобулскаја. Ово су изуетно важне припреме за наше боксере који ће се у 2023. кроз квалификације борити за улазак на Олимпијске игре у Паризу 2024. Након Светског првенства у Београду 2022. где смо освојили бронзу, циљ на СП у Узбекистану наредне године је надмашити тај резултат, што неће бити ни мало лако, јер у предолимпијској години такмичење на шампионату света такмиче се сви најбољи боксери на планети. На нама је да се добро припремимо и идемо у остварење наших циљева, а са припремама у Дубаију направљен је први и велики корак за велике резултате које желимо реализовати у години која је пред нама” – истакао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.


Рад, залагање, визија шампиона се увек исплати, а награда дође, често ненадано и као велико изненђење. Српски боксери никада до сада нису имали овакав вид припрема, идеалне услове за рад и најсавременију опрему и инфраструктуру које су до сада гледали на малим ТВ екранима. Сада је то све њима на располагању, сада живе свој сан заслужено.




7 views0 comments
bottom of page