top of page

БАЊА ЛУКА СПРЕМНА ЗА ОМЛАДИНСКУ ЗЛАТНУ РУКАВИЦУ

Спорт витештва, самоконтроле, храбрих, бокс као вештина која непрестано дели лекције живота увек је у моди и спортско бојно поље у коме се млади доказују и трасирају пут ка наслову шампиона. „Омладинска златна рукавица“, традиционални бокс турнир управо је место на коме се кале и издвајају младо асови који обећавају блиставу будућност на сениорској и профи сцени.


Смотра младих снага бокса како са региналне тако и светске сцене очекује нас од 24. до 26. фебруара 2023. у Бања Луци. У организацији Боксерског савеза Републике Српске, Боксерског клуба Славија из Бања Луке, уз подршку Боксерског савеза Србије у дворани „Ценрат“ бориће се млади прегаоци племените вештине за престижни шампионски пехар намењен освајачу „Омладинске златне рукавице“.


У граду европског шампиона Маријана Бенеша, олимпијског шампиона Антона Јосиповића, граду који је увек гајио посебну емоцију према боксу и њеним актерима гледаћемо у магичном четвероуглу омладнике и омладинце који ћине окоснице младих репрезентација и будућност бокса у земљама из којих долазе.


„Очекује се изузетно јак турнир који ће обиловати квалитетним мечевима и жестоком конкуренцијом, посебно јер већина такмичара ће у Бања Луку стићи са припрема за сезону која је у повоју. Турнир у Бања Луци за српске репрезентативце ће бити уједно и изборни за Европско омладинско првенство које је на програму крајем априла у Јерменији. Пре одласка на шампионат Старог континента имаћемо још једну проверу форме у Будви, на такмичењу Јадрански бисер који ће по селекцијама које су пријављене на ово такмичење, бити незванично првенство света у малом, јер ћемо на делу видети и најјаче школе бокса, Кубанце и Русе. Наши момци вредно раде, свакодневно су у салама, посвећени су задатку који је испред њих постављен и верујем да ћемо се са свих такмичења која сам навео донети медаље Србији“ – рекао је селектор мушке омладинске репрезентације Србије Небојша Чуровић.


На списку селектора Чуровића за „Омладниску златну рукавицу“ у Бања Луци налазе се: Христофер Димитров, Џенис Ванић, Вукашин Марковић, Срђан Теофиловић, Срђн Томић, Филип Џида, Лука Михајловић, Страхиња Мошарински, Владимир Бериша, Никола Цветковић, Димитрије Андрејевић, Адам Крстовић, Марко Пижурица.


Сви мечеви „Омладинске златне рукавице“ Бања Лука 2023. биће преношени уживо на ТВ Арена Фајт.




7 views0 comments
bottom of page