top of page

БАБИЋ: "СПАРИНГ СА ГАСИЈЕВИМ ЗЛАТА ВРЕДАН"

Српски супертешкаш, шампион, прекаљени маестро у бокс рукавицама, брат и миљеник репрезентације, 30-годишњи Владан Бабић учествоваће у плејади врхунских бокс мечева који ће се одржати 26. августа 2022. на платоу иза Геозадова – Београд на води и којим ће српска престоница бити епицентар бокс света. Светски бокс спектакл у коме ће главну борбу имати са једне стране 28- годишњи прекаљени и резултатски доказани ас профи ринга Рус Мурат Гасијев који је носио наслов шампиона планете, ИБФ титулу од 2016. до 2018. и ЊБА титулу 2018 у тешкој категорији до 90,7 кг и са друге стране машина из Америке, 42 – годишњи Карлос Велч (21-2-1, 18 КО) који је у последње четири године нанизао 19 мечева и исто толико победа биће богат и са девет уводних мечева у којима ће љубитељи племените вештине имати прилику да уживају у врхунским борбама, Пре Гасијева и Велча засијаће потврђени асови ринга, а међу њима и вишегодишњи капитен мушког бокс тима Србије Бабић који ће одмерити снаге са Дражаном Јањанином из БиХ.


Освајач бројних медаља како на домаћем тако и међународном пољу супертешкаш Бабић претходне недеље провео је у друштву светског аса Гасијева на припремама на Златибору.


„Имао сам ту част да добијем позив да будем део тима на припремама бившег светског шампиона Мурата Гасијева и помогнем му у припремама за меч који ће боксовати у Београду 26. августа са Америкацнем Велчом. Искрено много више је помогао он мени, јер мени је сваки спаринг са таквим шампионом какав је он злата вредан. Сваки тренутак проведен са Гасијевим донео је мени као спортисти и као човеку одушевљење, а он је сваким својим позетом и поннашањем показао колико је велики шампион. Мурат сваким својим поступком доказује и показује ко је, шта је, колико је нормалан и обичан и опуштен човек који је својим радом, трудом и залагањем направио резултат. Од самог старта припрема ушли смо у сјајну комуникацију, поред изузетног рада на спаринзима нашло се увек време и за шалу. Енергије су нам се тотално поклопиле и мислим и надам се да су задовољни из његовог тима како сам одрадио свој део посла и да ће се наша сарадња наставити у неком од његових наредних кампова“ – објашњава Бабић.


Српски боксерски див великог срца навикао нас је на врхунске партије и трофеје. Ипак има једна коју жарко жели у својој колекцији и којој је био јако близу.


„Истина, то је злато са шампионата Балкана. Након профи ревије у Београду на води где ми је изуетна част да будем део екипе и да боксујем на тако великој манифестацији светског сјаја и калибра, окрећем се државном првенству које ће се одржати крајем септембра у Сомбору и репрезентативним обавезама. Чекам тачан датум и званичну потврду Балканског првенства на коме би волео да учествујем и на коме би волео да се окитим најсјајнијом медаљом јер ми само она недостаје у мојој колекцији. Пре четири године сам био трећи, прошле године сам био други, сматрам да је сад право време да будем шампион Балкана и да и тим резултатом упшием још један леп статистички податак у својој биографији и да после тога се посветим даљим репрезентативним обавезама. Надам се само лепим вестима и лепим стварима, јер то је ове године моја фабула и желим да се тај пут настави“ – истиче српски супертешкаш који је освајао и „Златну рукавицу“, „Београдског победника“, бројна државна и међународна првенства.


Бабић ће 2022. памтити и по лепим дешавањима како на пословном тако и приватном плану.


„Све је почело током Светског првенства за сениоре у новембру 2021. у нашој Арени када сам добио предлог од Министра унутрашњих послова Републике Србије Александра Вулина да се придружим јединици за обезбеђење и да радим као инструктор и обучавам припаднике те јединице. Предлог сам искрено оберучке прихватио јер није мала ствар у овом тренутку ни за мене ни за било кога бити део јединице МУП-а Србије, то је велика част и привилегија. Одмах након што сам кренуо да радим у овој јединици осетио сам велико олакшање, сигурност и решио сам да се и приватно смирим, да што би се рекло станем на луди камен. Оженио сам се пре три недеље и јако сам срећан и испуњен. У јединици ми излазе у сусрет и помажу ми кад год је и шта год потребно везано за тренинге и такмичења која изискују одсуства, све тешкоће се решавају брзо, успутно и ситуационо и битно је да је здрава атмосфера. Верујем да ће се наша сарадња наставити на обострано задовољство, волео би да останем ту где сам сад јер то је посао који волим и који ме испуњава“ – закључио је српски бокс ас и капитен Владан Бабић.


Поред меча Гасијев – Велч, Бабић – Јањанин, у профи бокс манифестацији и Београду на води који је заказан за 26. август 2022. од 19:30 часова са живим ТВ преносом на ТВ Арена уз бесплатан улаз, гледаћемо мечеве: Марко Николић – Мајкл Обин, Милосав Савић – Милош Терзић, Ненад Јовановић – Назиф Сејди, Јован Николић – Петар Стошић, Давид Џукаев – Ондреј Будера, Владимир Мирончиков – Франциско Рамон Бенитез, Асламбек Идигов – Абрахам Габриел Буонариго, Артем Агејев – Диего Адриан Марочи.




2 views0 comments
bottom of page