top of page

АГЕЈЕВ И АБАСОВ ДАНАС КУЈУ ЗЛАТО У ЈЕРЕВАНУ

Време је за злато и „Боже правде“! Све наде, мисли, енергија љубитеља племените вештине у Србији данас је усмерена ка два бокс репрезентативца наше земље који ће ковати најсјајније одличје Европског шампионата у Јерменији и бранити нашу тробојку.


У олимпијској категорији 63.5 - 67 кг Вахид Абасов укрстиће рукавице са Грузијцем Лашом Гурулијем, док ће Артјом Агејев у олимпијској категорији 75 до 80 кг снаге одмерити са Италијаном Алфред Кромвел Комејем.


Све финалне борбе биће уживо преношене на ТВ Арена Фигхт са почетком од 15 часова по средње-европском времену. Улазак српског бокс аса у ринг у полувелтер категорији Абасова очекује се око 16:30 часова, док ће на велику сцену шампионата Старог континента у Јерменији у полутешкој категорији Агејев изаћи у 17:15 часова.


Први меч за Србију у Јеревану боксовао је Артјом Агејев и забележио прву победу нашој земљи на овом такмичењу. Игром судбине Агејев ће боксовати и последњи меч за Србију на ЕП у Јерменији, а бајка ће бити потпуна ако на његовим грудима засија злато.


На европско злато Србија чека од 1985. године када је најсјајније одличје исковао у Будимпешти Љубиша Симић.



48 views0 comments
bottom of page