top of page

SRBIJA STARTOVALA POBEDOM EP U BOKSU, ODRŽANA SVEČANA CEREMONIJA OTVARANJA

Plemenita veština ponovo u punom sjaju na mestu gde je pre 51 godine započela da piše istoriju na našim prostorima. Hala „Aleksandar Nikolić“ je ponovo epicentar evropskog boksa i ponovo piše istoriju. Samo sedam dana nakon otvaranja ove legendarne sportske hale u Beogradu održano je Evropsko prvenstvo u boksu 1973 za muškarce, sada se pod njenim svodovima održava prvi put u istoriji boksa „Starog kontinenta“ istovremeno šampionat Evrope za seniorke i seniore.

Uvertira za spektakularnu ceremoniju otvaranja EP Beograd 2024. bilo je 19 borbi u dva ringa, među kojima je bila i borba srpskog reprezentativca Stefana Camovića protiv predstavnika Azerbejdžana Tajfura Alijeva u kojoj je naš mladi as u kategoriji do 60 kg briljirao i zabeležio prvu pobedu Srbije na ovom Prvenstvu Evrope rezultatom 4:1.

Srbija je krenula pobedonosno, ponosno i herojski. Drugog dana takmičenja u ring će izaći ponovo Camović i boriti se protiv Francuza Lounesa Harmauia, dok će prvi meč na EP u Beogradu imati i srpski reprezentativac Almir Memić protiv Izraelca Arnona Johonatana.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su i obratili se skupu ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić, Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, domaćin i glavni organizator Evropskog prvenstva u boksu 2024. predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i predsednik EUBC Joanis Filipatos.

Od 18. do 28. aprila 2024. svoju šansu za medalju u ringovima pod svodovima ove legendarne sportske dvorane traže 337 bokserki i boksera iz 34 zemlje sveta. Beograd je domaćin ovog istorijskog šampionata „Starog kontinenta“, 45. po redu za muškarce i 14. za žene u kome će biti podeljen nagradni fond osvajačima medalja u iznosu od milion dolara po prvi put u istoriji evropskih boks prvenstava. 



21 views0 comments
bottom of page