top of page

PET MEDALJA SRPSKIH BOKSERA NA "JADRANSKOM BISERU", SARA I NIKOLINA ZAUSTAVLJENE U INDIJI

Međunarodni bokserski turnir "Jadranski biser" održan je u Budvi od 13. do 19. marta 2023. Najstarija bokserska manifestacija u Crnoj Gori - Međunarodni turnir "Jadranski biser", 32. po redu bio je ujedno i Svetski kup za mlade, a tradicionalnom turniru je prethodio kamp na kojem se više od 100 boksera iz Srbije, Rusije, Kube, Švedske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore zajedno pripremalo za učešće na ovom takmičenju. Srbiju je predstavljalo šest boksera i dve bokserke, osvojeno je pet medalja.

Turnir će u hotelu Splendid okupio boksere i bokserke rođene 2005. i 2006. godine u svim težinskim kategorijama, a ljubitelji boksa su uživali u kvalitetnim borbama i preko TV ekrana na TV Arena Fight. Svjetski kup za mlade u boksu u Budvi okupio je boksere iz 23 države i najtalentovanije svetske aktere plemenite veštine.

Selekciju Srbije činili su: Sanja Mitić (50 kg), Anastasija Bošković (70 kg), Adam Krstović (75 kg), Filip Džida (60 kg), Nikola Cvetković (71 kg), Dženis Vanić (67 kg), Strahinja Mošarinski (60 kg), Marko Pižurica (86 kg). Selektor ženske selekcije Srbije bio je Nikola Lazarević, muške Nebojša Čurović.

Srebrnu medalju osvojila je Mitićeva koja je u borbi za zlato izgubila od ruskinje Karine Korobove 1:4. Bronzu su osvojili Filip Džida koji je najpre savladao Jermena i Rusa, a zatim u polufinalu zaustavljen od Bugarina Viktorija Ilijeva 0:5, Marko Pižurica koji je pobedio Belgijanca i u polufinalu izgubio od Kazahstanaca Deuleta Tulemisova, bronzana odlučija su takođe osvojili Anastasija Bošković i Adam Krstović.

Selektor muške bokserske reprezentacije Srbije Čurović istakao je da je na ovom prestižnom takmičenju za mlade snage svetskog boksa prikazan kvalitetan boks i da je 32. izdanje Jadranskog bisera opravdalo epitet najjačeg omladinskog turnira na svetu.

Sara i Nikolina zaustavljene u Indiji

Srpske boks reprezentativke Sara Ćirković i Nikolina Gajić zaustavljene su u osmini finala Svetskog prvenstva za seniorke u Nju Delhiju. Ćirković je u kategoriji do 52 kilograma jednoglasnom odlukom sudija poražena od šampionke Azije Rinke Kinošite iz Japana, dok je bolja od Gajić, u kategoriji do 70 kilograma, bila Brazilka Barbara Dos Santos rezultatom 4:1.

U ring 21. marta od srpskih bokserki ulazi bronzana sa šampionata Evrope Jelena Janićijević, koja će se u kategoriji do 63 kilograma, za četvrtfinale boriti protiv Kadičabonu Abdulajeve iz Uzbekistana, zatim Snežana Šiljković, u kategoriji do 48 kilograma, takođe protiv Uzbekistanke Farzone Fazilove, kao i Natalija Šadrina koja će se za četvrtfinale u kategoriji do 67 kilograma boroti protiv Rime Vološenko iz Kazahstana, odnosno Milena Matović, u kategoriji do 66 kilograma, protiv Kineskinje Liju Jang.
4 views0 comments

Commentaires


bottom of page