top of page

DODIK POSETIO BOKSERE SRBIJE NA JAHORINI

Najbolji bokseri i bokserke Srbije, od kadetskog uzrasta do seniora, kako u muškoj tako i ženskoj kategoriji nalaze se na bazičnim pripremama na Jahorini sa ciljem da što spremnije dočekaju takmičenja koja im slede u narednom periodu.

Svi putevi i misli naših reprezentativaca usmereni su ka ostvarenju vrhunskih rezultata na međunarodnim takmičenjima, ali i borbi za norme za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Srbija već ima dve olimpijske vize (Vahid Abasov i Natalija Šadrina), a bokseri i bokserke, koji vredno rade pod nadzorom selektora Milana Piperskog i Mirka Ždrala, veruju da će tim za Pariz biti još brojniji.

Na Jahorini su kapiten Vladan Babić, Vladimir Mirončikov, Almir Memić, Omer Ametović, Semiz Aličić, Sara Ćirković, Milena Matović i drugi aduti Srbije, a tokom vikenda u njihov rad i posvećenost treningu uverio se i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Ličnu podršku na putu ka zacrtanim ciljevima srpskim asova plemenite veštine dao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je posetio na Jahorini boks reprezentativce Srbije i poželeo im ugodan rad i boravak na planinaskoj lepotici Srpske.

Srpske reprezentativce u narednim mesecima očekuje Evrokup u Crnoj gori, Balkansko prvenstvo u Bugarskoj, Evropsko prvenstvo do 22 godine, Zlatna rukavica. U februaru 2024. zakazane su kvalifikacije na svetskom nivou za Olimpijske igre, a zatim i Prvenstvo Evrope za seniorke i seniorke u Beogradu.
60 views0 comments

Comments


bottom of page